Jump to content

Nasilje u obitelji


Natali216

Preporučene objave

Poštovani,

molila bih vas za savjete o ovom slučaju.

Koje se sve radnje, osim prijave policiji (što je odmah obavljeno), mogu još poduzeti kako bi osobu udaljili iz obiteljske kuće te ga, po mogućnosti smjestili u potrebnu ustanovu?

Naime, radi se o sinu koji je nasrnuo na majku koja je invalid i kronični bolesnik. Žena je odmah zbrinuta i pružena joj je pomoć, ali dotični je još uvijek u obiteljskoj kući tj. nisu ga odmah odveli u postaju.

Radi se o čovjeku koji pije, rečeno mi je da je u pijanom stanju u više navrata tokom zadnjih godina verbalno i psihički maltretirao gospođu, s vremenom je to preraslo i u fizičko nasilje.

U ovom zadnjem slučaju nije bio pod utjecajem alkohola.

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

članovi uže obitelji mogu zatražiti od njegovog liječnik aopće prakse zahtjev za sprovođenje osobe u nadležnu ustanovu na psihijatrijsko promatranje, gdje će se ako do sada nije postaviti dijagnoza i pristupit liječenju, ili ako ako već postoji dijagnoza - nastaviti sa adekvatnim liječenjem, promjenom terapije i sl. To je samo privremeno i može trajati domjesec dana i odobrava se samo u opravdanim situacijama. Ponavljam, to mogu zatražiti samo članovi uže obitelji (u ovom slučaju roditelji). Ako se liječnik odluči na ovaj korak, roditelji ispunjaju jedan obrazac kojeg ovjere potpisom. Ako se smatra da osoba neće dobrovoljno poći liječnik traži asistenciju policije koja o tome vodi računa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija