Jump to content

Umjesto otkaza isposlovao si je bolovanje...


anonimno

Preporučene objave

iz vašeg upit proizlazi kako vam je radnik prouzročio štetu namjerno te da i dalje postoji namjera za počinjenjem štete. Pogledajte o odgovornosti radnika za štetu koju je uzrokovao poslodavcu odredbe članaka 105. do 109. (ili u drugačijoj numeraciji čl. 98. do 102.). Uvijek možete tužiti radnika i zahtjevati naknadu štete.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tko kaže da mu ne možete dati otkaz. To nigdje ne piše u zakonu, u zakonu samo piše da bolovanje ne može biti razlog za otkaz, ali radnik za vrijeme bolovanja može dobiti otkaz iz drugog razloga - naravno ako su ispunjenje pretpostavke za otkaz.

 

Tako misli i Vrhovni sud rev-516/2001

 

"I u ovoj fazi postupka sporno je da li je otkaz tuženice dopušten. Tužiteljica, ističe, da nije mogla dobiti otkaz za vrijeme bolovanja na kojem se nalazila od 30. siječnja 1998. godine, pa da je pobijana odluka donijeta protivno odredbi čl. 108. st. 1. ZR. Tužiteljica se pogrešno poziva i na odredbu čl. 108. st. 1. ZR, budući da ta odredba propisuje da sama nenazočnost zaposlenika zbog bolesti ne može biti opravdan razlog za otkaz, što ne isključuje mogućnost donošenja odluke o izvanrednom otkazu ugovora o radu za vrijeme bolovanja iz drugih opravdanih razloga."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija