Jump to content

Utvrđivanje prava vlasništva


danci83

Preporučene objave

Poštovani, molim savjet oko tužbe od strane osnovne škole za pravo vlasništva. Stvari stoje ovako: 1975 god. temeljem komasacije izgrađena je zgrada osnovne škole i prateći objekti na zemljištima nekadašnjih vrtova,odnosno oranica koje su u vlasništvu fizičkih osoba i nalaze se iza kuća. Jedan dip škole je izgrađen i na zemljištu moga djeda kojemu i katastarski i vlasnički pripada.Nakon djedove smrti 2007 god. nekretnine i zemljište su nasljedili moj otac i stric. Koliko mi je poznato moja obitelj nikada nije vodila sudski postupak protiv osnovne škole niti grada za sporni dio čestice. Prije mjesec dana dobili smo tužbu od strane osnovne škole temeljem koje bi se škola prisilno upisala kao vlasnik 1/1 na sporni dio katastarske čestice. Tužbu temelji činjecinom da nekretninu drži u posjedu dulje od 40 godina te ostvaruje na istoj sva vlasnička prava i ponaša se kao vlasnik. Također temeljem prava pravnog sljedništva na predmetnoj nekretnini izgradio je objekte osnovne škole s pratečim objektima. Gradnja je završena 1975 god. kada je izdano odobrenje za uporabu. Može li se na bilo koji način dobiti mogućnost obeštećenja ili nagodbe u našu korist? Moja pretpostavka je da zbog nekadašnjeg političkog okruženja i "klime" se nije moglo poduzeti puno protiv društvenog odnosnog narodnog interesa. Čestica se nalazi u centru grada Županja. Unaprijed se zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije bilo mogucnosti,bilo je pokusaja nagodbe,nudili su se neki placevi tj zemlja koja nam nije odgovarala i nismo prihvatili...Jer nihe bila ni priblizne vrijednosti kao nasa zemlja s obzirom na poziciju u gradu,velicinu...od tada se nista nije dogadalo po tom.pitanju sve do tužbe koja nam je nedavno stigla...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija