Jump to content

Blagovremenost posjedovne tužbe


lana_057

Preporučene objave

Poštovani,

 

zanima me kako se utvrđuje rok od 30 dana za podizanje tužbe za smetanje posjeda?

Smetanje posjeda je počinjeno 1.3., pozvana je policija koja je napravila zapisnik i obavila razgovor s osobom koju se sumnjičilo za smetanje posjeda, ali potvrda od policije u kojoj baš piše tko je počinitelj je poslana na kućnu adresu 15.3. a zaprimljena je 17.3.

Od kojeg sad datuma teče rok 30 dana, jer počinjenje je bilo 1.3., ali definitivno je utvrđeno tko je smetao posjed kad smo zaprimili potvrdu od policije, 17.3.?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o subjektivnom roku,odnosno roku od 30 dana od dana kad ste saznali tko je počinio čin smetanja,a koji se u svakom slučaju mora kretati unutar objektivnog roka,što u vašem slučaju i nije sporno,no Vi u tužbi,odnosno činjeničnom stanju,nesmijete odati ni na koji način da ste od prvog trenutka znali tko je ta osoba.

U vašem slučaju subjektivni rok počinje sa danom 18.03.,ali će tuženi svakako iznositi prigovor prekluzije,tj.iznositi dokaze kako ste saznanje o učiniocu smetanja imali već ranije,odnosno od dana kad je smetanje učinjeno,pa ako uspije dokazati takvu činjenicu sud će bez ikakvog daljnjeg raspravljanja po tužbi istu odbaciti kao nedopuštenu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija