Jump to content

Govor mržnje, uvreda, i prijetnja na internetu


dalmacija77

Preporučene objave

Poštovani

zanima me ima li ovom slučaju elemenata kaznenog djela govor mržnje, uvreda i prijetnja

(čl. 147. KZ-a , čl. 139. KZ-a , čl 325. KZ-a):

 

[ATTACH=CONFIG]1108[/ATTACH]

 

Što se tiče kaznenog djela uvrede, dotični je u tom komentaru očito odreagirao na neki vaš jako uvredljiv i neprimjereni komentar koji je obrisan. (trebao je biti obrisan i taj njegov komentar)

 

To su komentari ispod youtube uradka stavljenog kao posveta smrtno stradalom navijaču , zapravo nekom od istaknutih članova Torcide kojeg su drugi poznavali.

I vi ste očito tamo došli svojim komentarom vrijeđati uspomenu na pokojnoga.

 

Ne znam što ste napisali, ali obzirom na okolnosti, vjerujem da bi sud bio bar jednako sklon kazniti vas kao i ovoga koji je reagirao na vaše uvrede. Štoviše, da sam ja sudac u takvom predmetu, prije bih kaznio vas jer ste u takvoj prilici išli bezobzirno provocirati.

 

ps.

kao purger teško da bih ovdje bio pristran kao 'navijač Torcide'

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@dalmacija77

 

Govor mržnje ne, prijetnja ne, uvreda da, a za to ga možeš privatno tužiti. Ako misliš da ima i drugih kaznenih djela, možeš podnijeti kaznenu prijavu policiji ili DO-u, pa ćeš dobiti njihovo mišljenje i odgovor.

 

Međutim, kako si se ovdje ponio na sasvim benigni komentar (u komenatru koji ti je obrisan), ne bih se čudio da je u u tvom komentaru bilo nešto što je stvarno izazvalo ovog (koji je debelo pretjerao, da ponovim još jednom da se ne bi krivo razumjeli).

 

S obzirom da ti komunikacija nije na razini ovog foruma (u obrisanom komentaru), a i dobio si odgovor, tema se zatvara da ne bi otišla u krive vode. Odmah te molim i da se suzdržiš od budućih takvih upisa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.
  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija