Jump to content

Firma promijenila ime, vlasnik isti.Kako naplatiti dug po pravomoćnoj sudskoj presudi


djuro genijalac

Preporučene objave

Kao prvo želio bih se zahvaliti na pomoći koja mi je pružena kada sam prvi put bio na ovome forumu (burn,G-man,Novak),kad sam pokrenuo jednu od tema o izvanrednom otkazu i uz čiju sam pomoć i savjete (normalno u kasnijem stadiju i odvjetnikovu) uspio pravilno postupiti i dobiti sudski spor.

Po presudi suda firma je dužna vratiti me na isto radno mjesto i platiti troškove postupka,iako su na sudu tvrdili da su me zvali na posao i da se ne želim vratiti.Napomene radi,još uvijek ne radim.

Problem je u tome što je firma promijenila ime,s tim da je vlasnik isti, a ista je i djelatnost kojom se bavi.Znači prvobitna firma je ugašena i otvorena je nova.Gotovo svi radnici koji su radili dok sam ja radio i danas rade u toj firmi.Firma je kooperantska u državnoj firmi i iako su ostali dužni par milijuna kuna (davanja državi) s njima svake godine produžuju ugovor.Od nekoliko odvjetnika sam dobio proturiječne savjete;od toga da bi trebalo tužiti direktora firme ,do toga da je to postupak od nekoliko tisuća eura za koji je upitno da ću dobiti.

Po prirodi sam tvrdoglav,ali jedini nedostatak je u tome što si to ne mogu finanacijski priuštiti.Odonda ne mogu plaćati kredit i banke i razne agencije za naplatu duga mi ne silaze s vrata.Pretpostavljam da dobar dio ljudi zna kako je to nažalost (npr:Moramo Vas upozoriti da se ovaj razgovor snima;Možete li platiti bar jednu ratu?, i slično).

 

P.S. Presuda je donesena prošle godine u mjesecu travnju.

 

Unaprijed hvala.

uređeno: od djuro genijalac
gramatičke greške
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zatvorena je i preimenovana (starom imenu firme dodan je sufiks) par mjeseci prije donošenja presude (3,4 mjeseca).Da li postoji pravni sljednik ne znam iz jednostavnog razloga jer ne znam točno što je pravni sljednik.

Mislim da ne postoji jer je ovo treći put da mijenjaju ime kada se nakupe dugovi prema državi.Ako se ne varam mislim da su proglasili stečaj.

Hvala Vam na Vašem odgovoru,nadam se da sam Vam pomogao.

uređeno: od djuro genijalac
gramatička greška
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam,od te firme su ostala dugovanja prema državi i gradu.Nije mi jasno kako jedna te ista osoba može ostajati dužna državi,gradu i privatnim licima na način da zatvori jednu firmu,proglasi stečaj i otvori drugu firmu u kojoj su zaposleni isti radnici,obavljaju istu djelatnost i mjesto obavljanja djelatnosti je isto,s tim da to nije prvi put.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pogledaj na stranicama sudskog registra za to društvo i za tu odgovornu osobu,osnivača vlasnika društva"vezani subjekti", iz koje je vidljiva nova njegova firma.

 

Dakle,kod nas je i dalje moguće otvoriti novu firmu,uz uvjet da date izjavu kod JB da nemate dugovanja za poreze i doprinose iz prethodne firme, znači samo izjava o dugovanjima prema državi a za druge vjerovnike nije niti bitno, naša posla.

Data je mogućnost da se kao zainteresirana strana"primjerice vjerovnik" možete protiviti registraciji, ali Visoki trgovački sud žalbu obija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala G-man i kira,pogledao sam i našao da je isti vlasnik i direktor (vidi se po OIB-u) sadašnje firme koja radi i prethodnih koje su zatvorene isti i da je još jedna u postupku otvaranja.

Ne znam kako je otvorena nova firma i kako su mogli dati izjavu kod JB da nisu dužni državi i zašto to nitko ne provjerava (osim ako nije neka zastara ili slično).

Kako bi to u mom slučaju moglo pomoći ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija