Jump to content

Prigovor/Molba


Trk32

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Prije 2 dana sam dobio obavezni prekršajni nalog koji mi je uručen u ruke na licu mjesta, radi se o sljedećem:

 

Vozio sam pod utjecajem alkohola (0,71g/kg, što je umanjeno za 0,1g/kg te iznosi 0,61g/kg).

 

Kazna mi je u iznosu od 1000kn. Te ako placam unutar 8 dana od kada mi je uručena na ruke mogu platiti 2/3 kazne + 100kn troškove prekršajnog postupka.

 

Također mi je oduzeta bila vozacka na 12 sati te sam dobio 1 mjesec zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.

 

--

Ja se ne želim žaliti na ništa niti poričem što je gore navedeno.

Želim platiti kaznu što prije tako da punu cijenu ne moram platiti.

 

Izvanredni sam student (placam fakultet), radim za minimalnu plaću te su mi oba roditelja u mirovini.

 

Ono što me najviše zanima, mogu li ja to platiti prije isteka 8 dana te uz to poslati nekakvu vrstu molbe da mi tih mjesec dana zabrane upravljanjem vozilom bude u 6 ili 7 ili 8 mjesecu za vrijeme dok mi fakultet ne traje posto radim i odmah poslje posla idem na fakultet autom do kojeg mi treba 12-ak minuta te stignem doci na vrijeme radi akademske cevrti (dozvoljeno kasnjene od 15 minuta)

 

Jer ukoliko ce mi zabrana trajati za vrijeme dok ce mi fakultet trajati propustiti cu veliki dio edukacije, te necu biti u mogucnosti prisustvovati tim vjezbama koje su obavezne te bitne za mogucnost polaganja predmeta.

 

Stoga: Ne želim se žaliti vec zelim platiti kaznu što je prije moguce te zatraziti molbu da mi prilagode datum u kojemu ce mi trajati zabrana upravljanjem vozilom b kategorije radi gore navedenih okolnosti ako je to ikako moguce.

 

Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I. PPRP Zagreb? Odlično, jer su tamo i upravni poslovi, pa vrijedi ono što sam ti rekao. Ako želiš platiti, riješi to unutar 8 dana, a nakon isteka 15 dana odeš do njih. Oni bi trebali o pravomoćnosti obavijestiti upravne poslove koji bi ti onda poslali obavijest o početku trajanja mjere, a mjera počne vrijediti kad ti uruče tu obavijest. U ovom slučaju ih požuriš (II. PPRP), oni to odnesu na kat (SUP), a tamo ti odmah izdaju obavijest koju odmah i preuzmeš. Mislim da ne može brže od toga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oprosti, mislim jedno, a pišem drugo (rokovi).

 

Ako platiš kaznu, kad nastupi pravomoćnost (protekom 8 dana, a ne 15 kako sam ti prije napisao) I. PPRP šalje spis Službi upravnih poslova radi izvršenja zaštitne mjere, a Služba ti onda na adresu šalje obavijest. S obzirom da na to koji je datum, teško da će to riješiti još u ovom mjesecu (em je velika postaja sa puno takvih slučajeva, em je praznik...). Zato ti odeš npr. 01.06. u I. PPRP i vidiš jesu li poslali u SUP, a ako jesu, odmah odeš u SUP (ista zgrada) i podigneš obavijest. Ako nisu, zamoliš da odmah pošalju (budu, nije bed, jer to onda odmah riješe) i napraviš isto (odeš gore i podigneš). Mjera počinje vrijediti taj dan.

 

S obzirom da se to šalje preporučenom poštom, ako ti do tog dana nešto stigne (ako budu toliko ažurni, što sumnjam), nemoj preuzimati (niti itko od obitelji), pa će pošta to vratiti u SUP. Onda se šalje putem ophodnje područne postaje, ali ako u međuvremenu podigneš (kako i namjeravaš), onda je to riješeno.

 

Možda sam malo zakomplicirao, ali nastojao sam biti što precizniji, pa reci ako treba još nešto objasniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve uredu, drago mi je sto netko ovako brzo odgovara.

 

1.6 odem u I. PPRP ili II. PPRP, moja velika pretpostavka je da je bas onako kao sto si i napisao (I. PPRP) pošto si u postu ranije, u drugom dijelu u zagradi napisao II. PPRP pa je malo zbunjujuce. Posto vidim da je II. PPRP u lučkom te tamo nema SUP.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija