Jump to content

tužba - protutužba


Paracelsus

Preporučene objave

Muči me ptianje ima li procesulane razlike između tkzv protutužbe i tužbe. Da li uopće postoji protutužba? Ili je to isto tužba?

 

Ja sam npr. tužen skupa sa ekipom koja se dogovorila s tužiteljom da će nas ovaj tužiti. Moji sutuženi zapravo priznavanjem tužbenog zathijeva ostvariju svoj cilj tj. ostvariju isti interes kao i tužitelj, a sve protv mene tj. na moj teret. Ovi moji tobožni "suparničari" su svoj interes već prethodno pokazali i na sudu jer su taj spor započeli skupa s tužteljom protiv mene posjedovnom parnicom prije 10 godina koja je završila u ladici suda baš kad su je ovi trebali izgubiti.

 

Zar to nije jad i bijeda našeg nacionalnog sudovanja?

 

Ja mislim da je tu na određen način prekršen ZPP, ali ne znam kako. Ne vdidim niti jeda razlog zašto im advokat vodi takav viciozni postupak. Valjda je to neka advokatska lucidnost. Zbog čega su oni za istu stvar jednom moji tužitelji, a jednom fingiraju da smo skupa tuženi?

 

Sad bih ja htio sastaviti takovu protutužbu u kojoj bih jasno protutužio tužitelja skupa sa x,y,z,k tuženim tj. svojoj protutužbi bih ih sve stavio na pravu stranu jer svi skupa pokušavaju meni oteti moje vlasništvo stečeno po zakonu, a u svoju korist.

 

Naime, već me 10 godina maltretiraju svim sredstvima od crkotina, tjelesnih izlučevina te prijava svima i ovim tužbama. Kad se eto dogodi da bi konačno trebali izgubiti parncu Sud je misteriozno stavi u ladicu.

 

Sad se to počelo ponavljati i u ovoj 2. tužbi naime kad sam u odgovoru na ovu 2. tužbu odgovorio da viciozni tužitelj nema niti jedan dokaz za ostvarenje tužbenog zahtijeva, sudac je stavio istu već 4 godine u ladicu te se ništa ne događa, čak nije ni zakazao 1. tj pripremno ročište. Kao da imaju nekog na Sudu, a meni je glupo pisati Ustavnom sudu tužbu za sporost njihove tužbe.

Međutim sad mi je već puko filim. Što da radim, osim toga spor su uredno zabilježili u gruntovnicu i to me sve skup nervira i još k tome mi već 5 mjeseci (i nakon pismenog zahtijeva) ne daju uvid u spis zabilješke učinjene na mom vlasničkom listu.

Tu nešto smredi.

 

Jeli je tu nešto trulo u zemlji Hrvatskoj?

 

p.s

Možda su htjeli zbuniti Sud, naime sudac je zaprijetio ako ne odgovorim na tužbu, presudom zbog "ogluhe". To je učinio fletno u roku odmah, a sad mu treba 4 godine da zakaže tek 1. ročište?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija