Jump to content

Investitor zidom sakrio prostor pod zgradom


ivom

Preporučene objave

Kupio sam novi stan prije 5 god.Na ulazu u zgradu u kojoj sam kupio stan nalaze se tri stana a ispod stanova dvije garaže i stepenište.Investitor nije bio zainteresiran da mi proda jednu od garaža.U međuvremenu jednom od vlasnika stana na ulazu je dao na korištenje obadvije garaže.Na moj upit susjed u zgradi je prije 3 godine odgovorio da je on sada vlasnik garaža.Pošto nije bilo teško provjeriti vidim da je još uvjek vlasnik investitor.

Prilikom začepljenja odvodnih cijevi koje djelom prolaze plahonom garaže ulaskom u garažu uočio sam razbijeni zid veličine vrata iza jedne od garaža.Ušao sam u taj ogromni prostor /oko 80m2/radi provjere začepljenja cijevi i upitao susjeda čiji je ovo prostor na što mi je odgovorio da je njegov te da je on u dogovoru sa investitorom njemu nekakvom kompenzacijom to odradio.U međuvremenu na tu rupu je postavio vrata.

Nije bilo teško po svim papirima uočiti da taj prostor u zgradi nigdje nije evidentiran,kao da ne postoji.

Obzirom da nemamo prostor za bicikle i trpamo ih po hodniku,sa drugim susjedom sam pokušao razgovarati da se obratimo investitoru za dio prostora,međutim on nije zainteresiran i ne želi bilo kakve kako on kaže sukobe.

Pretpostavljam da je u međuvremenu vlasnik garaža predao i zahtjev za legalizaciju sakrivenog prostora,u nekoliko navrata me propitkivao imam li ikakvih papira vezano za građevinsku dozvolu i sl.Inače objekt ima građ. i uporabnu,naravno bez navedenog prostora.

Zanima me može li investitor nelegalno izgrađen prostor samo tako bez znanja svih stanara dati jednom od stanara ili je potreban potpis i suglasnost svih stanara da bih se taj prostor legalizirao.

Zahvaljujem na svim odgovorima i savjetima.S poštovanjem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija