Jump to content

Obavijest o prekoračenju brzine, nikad kročila na to područje


Lumen92

Preporučene objave

Ovako, stigla mi je obavijest da sam prekoračila brzinu u Rijeci i iznos koji bi trebala u roku od 15 dana platiti. I piše da, ako ne ostavim podatke, ću morati platiti kaznu. Na obavijest nema pravnog lijeka. E sad, sve bi to super, lijepo i krasno da sam ja zapravo bila u Rijeci sa svojim autom (nikad nisam ni posudila auto, vozim se isključivo na području Varaždinske županije) i da sam se vozila po tunelima kak stoji u toj obavijesti; navedena je moja registarska oznaka, bez ikakvih slika, snimano gatso drcs-om. Što mi je činiti? Ne želim platiti nešto za što nisam kriva..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moguća je i greška kod onog tko je ispisivao obavijest (dosta da promaši jedan brojili slovo i radi se o potpuno drugom vozilu), a i nejasne/lažne pločice na autu.

 

Možeš nazvati postaju koja ti je to poslala da ti provjere odgovaraju li ostali podaci vozila (marka, boja...) snimljenom vozilu, a ako odgovaraju, jedino što ti preostaje je poslati svoje podatke, pa ćeš se onda žaliti na prekršajni nalog u kojem ćeš opisati ovo što si tu navela. Ako stvarno nisi bila tamo i auto ti nije bio tamo, nemaš straha.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako, stigla mi je obavijest da sam prekoračila brzinu u Rijeci i ...

vozim se isključivo na području Varaždinske županije...

...

...navedena je moja registarska oznaka, bez ikakvih slika, snimano gatso drcs-om. Što mi je činiti? Ne želim platiti nešto za što nisam kriva..

 

Ako ste sigurna da niste bila ni blizu i da auto ne vozi nitko drugi, pošaljite im dopis (preporučeno) u tom smislu.

Navedeno je vrijeme i mjesto prekršaja, pa pokušajte utvrditi otprilike što ste radila tog dana. Ako je u radno vrijeme, bila ste na poslu. Ako je kasno navečer, sigurno se može naći svjedoka da niste baš otišla na pola dana.

Do Rijeke je iz Varaždinske županije cca 250 km. Nije to primjerice kazna iz Zagreba, gdje ste mogla 'skoknuti' i vratiti se za dva-tri sata.

 

Neka još jednom provjere . Moguće da se radi o greški, i ni policiji ne bi trebalo biti u interesu proganjati pogrešnog vozača.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija