Jump to content

molim savjet - kako se rješiti najmoprimca?


feniks

Preporučene objave

Imamo lokal koji je u najmu, postoji ugovor solemniziran kod javnog bilježnika i temeljem njega možemo raskinuti ugovor u slučaju da ne plaća najamninu ili ne uplaćuje račune. U slučaju da mu otkazujemo, obvezali smo se vratiti dio ulaganja u nekom postotku, jer je ugovor sklopljen na 7 godina. Budući da on ne plaća najamninu već 5 mjeseci, struja je pred isključenjem, dužan je za vodu (tj. mi smo sve to dužni :-D ) odlučili smo raskinuti ugovor. I budući da još nisam našla odvjetnika sa logikom kriminalca, kakav je ovaj najmoprimac, molim vas za pomoć, savete....

1) Postoji li zaista razlika između raskida i otkaza?

2) Ako netko drugi umjesto njega potpiše primitak otkaza (preporučeno s povratnicom) da li to ima pravnu snagu tj. može li on pobijati da je primio taj otkaz?

3) Što se dešava ako ja nasilno uđem u svoj lokal - on po ugovoru mora mora nakon raskida isprazniti od stvari i osoba, kako reagira policija u slučaju da ih ja zovem, a kako da ih on zove?

4) Što zapravo znači štambilj ovršnosti koji navodno trebam ići lupiti kod jav. bilježnika nakon što mu pošaljemo raskid?

5) Upoooooooomooooć :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

osoba koja je radila ugovor je u mirovini...

da, sve se plaća, ali najbolje stvari u životu su besplatne :-) , samo treba naći ljude koji još imaju veliko srce i dušu

i da, vjerojatno mi treba odjvetnik i biti ću vam zahvalna nađete li mi jednog koji zna i to naplati, umjesto svih onih kod kojih sam bila i platila, a ne znaju pomoći....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne, nije navedeno koliko dugo može ne plaćati

prihod mu nije jedini, budući da je u stanom radnom odnosu u firmi koja nema veze s ovom pričom, a ja čak nitit ne želim da mi vrati novac, nego da izađe van...

on osobno nije izvršio nikakvo ulaganje, već je uvjetno rečeno izvršila osoba koja je prije njega bila u najmu i adaptirala prostor. Kaj je najsmješnije on ulaganje doživljava kao ulaganje u inventar koji po ugovoru mora ukloniti :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Postovanje!

Citam i nemogu vjerovat!Zasto kod nas uvijek mora bit sve komplicirano,ono sta je jednostavno?!Ako covjek ne vrsi i ne ispunjava svoje obveze,cemu ikakva pitanja?!Kakve to dogotrejne procedure trebaju za rjesit i uspostavit pravdu?!Gospodo,evo savijet....unajmite 2 izbacivaca,izbacite ga vani,promjenite bravu i "zaposjednite"svoje!!!!!!Ja sam isto zena,ali kad nema ko uz nas da to obavi ono sta bi se reklo "po muski" onda to napravite tako!Pa nek on tuzi vas!

Pozdrav! :evil:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da ste vi Sanader ili netko sličan, to bi već bilo rješeno. Nažalost, pravo i pravda nemaju puno veze jedno s drugim. Zakoni su takvi da se može naći puno rupa. Nažalost, odvjetnici nemaju obvezu činiti pravedne stvari, nego imaju obvezu raditi po zakonu, pa onda oni tako i čine te se bogate na tuđoj nesreći. Nravano, ima među njima i Don Kihota, ali ja ne poznajem niti jednoga takvog. Pronađite odvjetnika Don Kihota, možda uspijete nešto napraviti. Ili posegnite duboko u džep i unajmite nekoga u rangu Nobila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija