Jump to content

Susjed izgradio betonski zid od 2,30m na medi bez dozvole


error0x0000034

Preporučene objave

Dobar dan,

 

zivim u Austiji i imam kucu u Hrvatskoj. Kad sam prije 3 godine dosao u HR susjedi su bili napravili veliki betonski zid medu naseg i njihovog terena. Nismo nista potpisali, niti dozvololili, jednostavno su napravili.

 

Kad sam probao pricat sa njima, bili su jako arogantni i govorili kako tcerka studira pravo i sve znaju bolje, sta ja znam. Misle da su u pravu i ja to bas nevjerujem, iskreno receno.

 

Nemam vremena da idem na sud, jer nezivim u HR i izgleda da oni to mogu izkoristit. Advokata platiti nebi bio Problem, ali neznam dali uopce imam sanse na sudu u HR, jer su mi susjedi pricali svakakve price. Da ce to trajat 20 godina itd. Koje imam mogucnosti da se taj betonski zid srusi jer nezelim da imam toliki zid do mog placa. Susjedi su me zagradili, a dozvola nikad nije data.

 

Nadam se da nisam previse pogrijesio gramatikom hrvatskom i da mi neko iz foruma moze pomoci.

 

Pozdrav,

error

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

Ogradni zid je tek 2014 stavljen u Pravilnik o jednostavnim građevinama i radovima kao nešto što se može graditi bez dozvole, ali je potrebno imati izrađen glavni projekt ( potvrđen tj. odobren, ako to dopušta prstorni plan, od jedinice lokalne samouprave) za visinu ogradnog zida višeg od 1,6m.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija