Jump to content

Prisilno iseljavanje


mad.hatter

Preporučene objave

Zivim sa suprugom i dvoje maloljetne djece na katu kuce koja je u vlasništvu njegovog oca. U nastavku kuce je nadogradnja u kojoj zivi njegov brat s nevjencanom suprugom i njenim sinom. Režije dijelimo. Mi smo sami o svom trošku opremili kat. Bile su gole cigle. Dakle,od glazure,knaufa,struje sve smo sami podmirili. Nakon pet godina stnovanja i placanja rezija (i vise od dogovorenog) zele nas istjerati. Imaju li pravo? Sto mi možemo uciniti? Sve smo uložili i jos uvijek otplacujemo...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otac kao vlasnik ima pravo zatražiti vas da se odselite. Jasno, ne može vas nasilno izbaciti (jer uživate posjedovnu zaštitu trenutno), ali ako dobrovoljno ne udovoljite njegovu zahtjevu, on sudskim putem može ishoditi vaše iseljenje. Brata se tu ništa ne pita.

 

Glede ulaganja, vi biste imali pravo potraživati povrat istih od vlasnika, ali takav vaš zahtjev zastaruje u roku od 5 godina od učinjenih ulaganja. Obzirom spominjete upravo ovaj rok od 5 godina, nekako se ne mogu oteti dojmu da je ocu netko sa strane (brat?) sugerirao ovakav rasplet događaja, u kojem biste mogli ostati bez svega.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija