Jump to content

prometna nesreca


numi999

Preporučene objave

U prekršajnom postupku je odvojena krivnja za alkohol od one za prometnu nesreću, pa može jedan vozač dobiti prijavu za alkohol, a drugi za izazivanje nesreće.

 

U postupku za štetu se odgovornost dijeli prema svim utvrđenim činjenicama, pa tako ovaj vozač iz prethodnog odlomka (alkoholiziran, ali ne kriv za izazivanje nesreće) može biti u određenom postotku odgovoran za štetu, pa shodno tome i platiti njen dio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

postovanje,

dali alkoholliziraost utjece na krivnju u prometnoj nesreci (djelomicno ili potpuno),iako vozac nije kriv po prometnim propisima

Kriv je sto je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola. Tako da bez obzira da je u samoj prometnoj čist kao suza, odnosno da nije nepostivanjem prometnih propisa pridonio da se ista dogodi, kriv je jer je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola a samim time je upitno hoce li mu osiguranje nadoknaditi stetu.

 

Od policije ce sigurno dobiti kaznu za alkohol a ako se ocevidom utvdi mozebitna krivnja vezano za samu prometnu, onda ga ceka jos kazni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija