Jump to content

Obavezni prekršajni nalog


derba

Preporučene objave

Bog! Molio bih vas savjet.

Sin je imao prometnu sa motociklom ,izletio je s ceste i dobio teške tjelesne ozljede. time je počinio prekršaj iz čl. 51. st. 1. zakona o sig. prom. na cestama , kažnjiv po čl. 51. st. 5. a u vezi s člankom 293. st. 2. istog zakona te mu je izrečena novčana kazna u iznosu 2500 kn.

Pitanje glasi ..isplati li se žaliti na presudu (pisati prigovor)s obzirom da mu je dodijeljena maksimalna moguća kazna a oštetio je samo sebe i dali pisanjem prigovora kasnije mora dolaziti na sud (nije nam baš blizu) ili se na prigovor isto odgovara pismeno o odluci?

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Šteta da ima već prekršajnu evidenciju, ali ne škodi probati sa prigovorom, međutim isti koncipirati na način da se priznaje prekršaj, a moli sud smanjenje izrečene kazne i eventualne zabrane upravljanja. U najgorem slučaju, proći će isto, alil bi se nešto moglo i smanjiti.

 

Obrana se može dati u pisanom obliku u samom prigovoru i obavezno neka se naglasi kako je zbog udaljenosti dolazak na sud otežan, pa neka se sadržaj prigovora smatra iznesenom obranom.

 

Primjerke prigovora imate ovdje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija