Jump to content

udar pješaka na pješačkom prijelazu


merlion

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Situacija je slijedeća: stariju gospođu, ujedno i moju baku udario je auta na pješačkom prijelazu bez semafora. Bila je polovici pješačkoga prijelaza kada se auto nije zaustavio i udario ju u nogu uslijed čega je zadobila iščešenje zgloba ( potvrđeno medicinskom dokumentacijom ).

 

Međutim, žena koja je vozila automobil, iako je izasla iz njega, nije pozvala policiju niti je obavljen očevid. Baka je bila preplašena, nije znala kako se ponijeti i nije inzistirala na tome. Muškarac koji je tome svjedočio upitao je je li potrebno da se uzmu njegovi podaci za svjedoka, što je vozačica automobila odbila, a baka opet nije reagirala. I tako je susret završio.

 

Par dana nakon udara baka je posjetila doktora, budući ju je noga sve više boljela i naticala te utvrđeno je iščešenje.

 

Pitanje je slijedeće: Budući je vozač bezobrazno htio izbjeći svoju odgovornost i izigrao stariju gospođu nepozivajući policiju i odbijajući svjedoka, a kao ekvivalent ozljedi ponudio kavu- postoji li mogućnost da se on sankcionira usprkos tome što policija nije pozvana?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Podatke o vozaču ima.

Doktor je upoznat sa situacijom, ali sve je to ostalo tako neformalno.

 

Da sve mi je jasno, pravovremena reakcija je izostala. Moze li se sto poduzeti sa zakasnjenem npr. otici polici danas/sutra a da se ne izgubi smisao? Pitam i zato jer ima situacija kada tjelesne ozljede ne budu vidljive odmah, vec nekoliko dana nakon udara ili tada postane jasno kako nisu uopce bezazlene.

 

Hvala na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija