Jump to content

Isti poslodavac, druga firma


Diana 66

Preporučene objave

Nudi novi ugovor na određeno vrijeme, iako imam ugovor za stalno. U principu je to već napravio jednoj djelatnici i nakon isteka ugovora dobila je otkaz . Nije dobila nikakvu otpremninu jer je u toj novoj firmi radila samo 3 mjeseca! Iako su obadvije njegove i ona prethodna u kojoj je radila 14 godina! Imam li pravo odbiti takvu ponudu za prelazak a dobiti otpremninu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poslodavac kod kojeg radim posjeduje nekoliko firmi. Nakon 9 godina na istom mjestu želi me prebaciti u drugu firmu na radno mjesto koje ne bi mogla raditi. Imam li pravo da ga dobijem i u tom slučaju imam li pravo na otpremnina ukoliko je otkaz ( jer će se radno mjesto zatvoriti)?

 

Valjda vam je jasno da on to čini zato da bi prilikom davanja otkaza izbjegao obavezu davanja otpremnine.

Samo, niti ostankom na postojećem radnom mjestu niste sigurni. Vlasnik tvrtke može preseliti poslovanje u drugu tvrtku, i pustiti da ova u kojoj vi ostajete raditi ode u blokadu i stečaj. Sve to može biti sasvim legalno. A kada se budete žalila, on će reći da vam je ponudio drugo radno mjesto u drugoj tvrtki ali ste vi odbila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija