Jump to content

Dvostruko darovanje/građenje/parnica


dandrle

Preporučene objave

Prije četiri godine krecem u izgradnju kata kuće. Kuća je do tada bila prizemlje i podrum koja je izgrađena 2002 kao proširena verzija kuce koja je izgrađena prije 70 godina. Ta stara kuća od 50 m2 na jednoj čestici je proširena na 170 m2 na tri čestice. Sve je bilo u vlasništvu na katastru na mom djedu. Djed daje suglasnost ocu i on gradi prizemlje a otac i djed daju suglasnost meni unuku i ja gradim kat kuce. Nakon nesuglasica između mene unuka i oca, djed piše darovni ugovor u kojoj on meni daruje te tri čestice zemlje jer kuće nema u papirima jer je ilegalno izgrađena, sad je u postupku legalizacije. Međutim kako djed više nije bio siguran koju je sve zemlju darovao mom ocu ispostavilo se da je prije 10 godina napravio za istu stvar darovni ugovor i mom ocu. Nakon smrti djeda prije 2 godine moj otac upisuje vlasništvo u gruntovnici, ja ga tužim i tada saznajem za njegov darovni ugovor. Moj odvjetnik je sastavljajuci i provjerom u zemljišne knjige kada je sastavljao moj darovni ugovor utvrdio da je djed vlasnik, prije 4 godine da bi se na kraju prije 2 godine upisao moj otac kao vlasnik, ali na dvije manje čestice, najveća na kojoj je većina kuće nije upisan još otac jer je odbijen upis. Dogovorom između mene i odvjetnika bio je da ce on prijaviti poreznoj i predati gruntovnici moj darovni ugovor međutim prijavio je poreznoj a upis je izostavio i umjesto mene upisuje se moj otac. U sudskom ročištu za vlasnistvo moj otac priznaje da sam gradio kat i da sam u njegovom posjedu. Nakon nekoliko mojih pokušaja nagodbi on odbacuje svaki dogovor oko kata kuće, ili vlasništvo ili isplatu. Sad vas molim bilo kakav savjet što dalje raditi i kakve su mi mogućnosti. Svaki dogovor se odbacuje s njegove strane, a uložio sam mnogo novca, vremena, kredit, zdravlje sam izgubio, očajan sam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

parnicama za utvrđivanje prava vlasništva međutim sve je to palo u vodu zbog darovnog ugovora.
malo budite konkretniji……vodila se parnica po vašoj tužbi,i donesena je presuda ili nije
tužiti za povećanje vrijednosti imovine ili čekati pa kad bude ostavinska tražiti izuzeće kata?
pa jeli ili nije proveden ostavinski postupak iza umrlog djeda.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Još se vodi parnica ali ću je prekinuti jer jer sam saznao i vidio da mi se otac uknjižio na temelju darovnog ugovora tako da moj postaje nevažeći.

Ostavinska je provedena. Uglavnom imao sam usmenu suglasnost djeda i oca kad sam gradio i još mi je djed napisao darovni ugovor kako bi me zaštitio, nažalost nevažeći. Jedino što sad imam je priznanje oca u sudskom postupku da sam ja to izgradio i da sam posjednik. Sad ispada da sam izgradio i da se moram misliti kako sačuvati svoj trud i godine ulaganja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija