Jump to content

Prijava protiv odvjetnika


Antonio737

Preporučene objave

Ovako, jedan odvjetnik me zastupao u kaznenom procesu protiv mene.

Nakon višegodišnjeg postupka, sud je presudio u moju korist.

Dogovorio sam se s njim da tuži RH za odštete (za pritvor i troškove odvjetnika).

Dogovorili smo se da odvjetnički troškovi pripadnu njemu, a da meni pripadne odšteta za pritvor i duševne boli. Nakon 6 godina čekanja mi je dojadilo i tražim već 5-6 mjeseci tog odvjetnika da mi preda dokumentaciju. On se vadi da je dokumentacija kod drugog odvjetnika koji mu je prije 6 god bio vježbenik. Taj njegov bivši vježbenik se ne javlja nikako na mobitel, ne mogu s njim stupiti u kontakt. A i na koncu konca nisam ja potpisao punomoć vježbeniku nego njemu, te Vas molim da mi kažete koje pravne korake ja mogu poduzeti da ostvarim svoja prava? Od dokumentacije imam samo oslobađajuću presudu i rješenje kojim sud pristaje isplatiti troškove odvjetnika. Ako je zahtjev podnesen, kome se na sudu obratiti da mi da kopiju, pa ću ja onda lako dalje u parnicu protiv ovog odvjetnika. Dakle, moj odvjetnik je podnio 2 zahtjeva, jedan je naplaćen (odvj. troškovi njemu po dogovoru), a drugi zahtjev (odšteta za pritvor , koja je trebala pripasti meni po dogovoru) dan danas nemam ništa, i ovaj mi mulja tako da ja nemam pristup tom zahtjevu (tužbi protiv RH). Kako da natjeram dotičnoga da mi preda svu relevantnu dokumentaciju?

Unaprijed zahvaljujem

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko se ne možete ljudski dogovoriti onda je najbolja solucija opoziv punomoći. Ali prije toga bih provjerio na sudu je li štogod napravljeno po pitanju ove naknade štete, jer 6 godina spora sa državom - "malo" predugo.

 

Provjeriti ću na županijskom sudu da li je uopće podnesen zahtjev za odštetu za pritvor. Ako nije, onda mi jedino preostaje napravit prijavu HOK-u.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija