Jump to content

Služnost kanalizacionog voda


ivek1234

Preporučene objave

Pozdrav svima,

 

naime našao sam u velikom problemu. Otac moje zene je imao dvije sestre i zemljiste je pravilno podjeljeno i uvedeno. Sestrin objekat je nadograđen na staru kucu,dok je MOJ napravljen na novim temeljima do njezinoga spojen zidom. Sve je to spojeno na staru zajednicku kanalizaciju(od stare kuce) koja prolazi ispod stare kuće. Stara kuća je u sestrinom vlasnistvu i njezina nova kuca se izgradila prije 35god kao i moja.

Problem je u tome što sada bez ikakvih kanalizacijskih problema traži da se odvojimo i spojimo na glavnu cestovnu kanalizaciju, riješimo odvod oborinskih voda koja takoder ide ispod stare kuce bez problema u glavnu sahtu na njezinom zemljistu. Ukratko kanalizacija funkcionira 35 godina bez problema, ona inzistira da se to uradi makar nemamo kroz kuda provuci novu kanalizaciju jer je sirina kuce na granici međe.

Koja su naša prava sa obzirom da sve funkcionira godinama, da dok se gradilo slozilo se da ce tako biti? Smije li on zatvoriti moj odvod betonom ?

 

Zahvaljujem na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija