Jump to content

pripravnost


toni22

Preporučene objave

molim Vas za savjet. Pripravnost prema Zakonu o radu treba biti uvedena u ugovoru o radu ili kolek.ugovoru. S obzirom da društvo nema trenutno kolek.ugovor, na koji način ukinuti za pojedine radnike pripravnost s obzirom da im je već navedena u ugovoru o radu?

 

Može li se odlukom poslodavca ili aneksom ugovora u kome ipak moraju biti potpisane obe strane?

 

 

puno vam hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala vam. A s obzirom da nekim radnicima odgovara biti pripravan zbog plaće i ne pristanu na aneks zbog prekida pripravnosti (obzirom na potpis obiju strana), da li se onda daje otkaz s ponudom izmjenjenog ugovora? Odnosno zar ne može poslodacac odlukom ukinitu pripravnost, ako je već ne može donijeti?

 

puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mišljenja sam da bi mogle ići obje opcije, jer ako potrebe za pripravnosti više definitivno nema (ali tome doista mora biti tako, ne da sad selektivno nekima to ukidate, a drugima ne), onda je nelogično i nerazumno tražiti od poslodavca da čini nešto na svoju štetu, neovisno o tome da je radnik slabija strana u radnom odnosu i da Zakon o radu prvenstveno štiti njega.

 

Ali ta zaštita ne može tražiti od poslodavca da plaća nešto čega u stvarnosti nema, jer se time šteti njemu čime bi on mogao doći u situaciju da zbog gospodarskih razloga na kraju poslovno uvjetovanim otkazom otkaže ugovor/e o radu i što onda? Složit ćete se da to nije intencija Zakona o radu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija