Jump to content

Prometni prekršaj u Madarskoj


Cak

Preporučene objave

Dobio sam kaznu za prekoračenje brzine u Madarskoj, tj. moja supruga jer je auto na nju. Kazna je stigla na kućnu adresu u Zagrebu. Medutim, prekršajni nalog je na madarskom a prijevod je totalno nerazumljiv i sa totalno krivim podacima jer je izgleda preveden s Google translate-orom (umjesto registracije je upisan datum, umjesto mjesta je upisana registracija, a dio nekih rečenica je čak na engleskom).

Ja sam taj prekršaj vjerovatno počinio, ali mi je glupo plaćati nešto što uopće ne razumijem.

Koje su posljedice ne plaćanja kazne i da li bi eventualno Madarska mogla sjesti s nekakvom ovrhom supruzi ako kaznu ne platim?

Pouka o pravnom lijeku kaže valjda da je žalba dopuštena putem budimpeštanske policije ili putem 'ovog državnog tijeka' koje nigdje nije navedeno, niti postoji ikakva informacija o tome tko je preveo nalog ili tko je poslao (pošiljka je direktno iz Budimpešte, što znači da su samo tražili podatke od Hrvatske i sami ih upisali i preveli nalog vjerovatno).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koje su posljedice ne plaćanja kazne i da li bi eventualno Madarska mogla sjesti s nekakvom ovrhom supruzi ako kaznu ne platim?

 

Mogli bi definitivno, jer su nam službe relativno dobro povezane. Istina da će proći dosta vremena, ali na kraju će najvjerojatnije sjesti. Tako da ako nema dvojbe da prekršaj je počinjen i ne radi se o nekoj bijesnoj cifri, dugoročno gledano - bolja opcija je platiti. Ali, odluka je samo vaša.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam za ambasadu, vjerovatno ima, ali ne mislim svoje vrijeme trošiti na obilaske.

 

Platio bih kaznu jer sam vjerovatno kriv, ali nije mi jasno kako je uopće moguće dobiti tako nešto službeno, a da je totalno nerazumljivo. Pa tako mi mogu poslati i iz Bangladeša pa da ja pretpostavljam o čemu se radi :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija