Jump to content

Pravo radnika invalida i hrvatskog branitelja


nadanzg

Preporučene objave

Poštovani, molim za savjet.

Bio sam na bolovanju zbog operacije lumbalnog dijela kralježnice 3 godine. Dobio sam rješenje od invalidske komisije o promjeni radnog mjesta, te da me se raspodjeli na druge poslove koji najviše sliče mojim dosadašnjim poslovima.Trenutno imam postotak invaliditeta 40%.

U periodu dok sam bio na bolovanju djelatnicima koji su obavljali isti posao kao i ja, podignut je koeficijent plaće sa 2,1 na 2,3.

Kada sam se vratio na posao stavili su me na radno mjesto sa koeficijentom 2,1, te su me stavili da radim za PC-jem, uz obrazloženje da ne smijem raditi s otrovima,što nigdje ne stoji u rješenju, te su me stavili da radim u kancelariji na 2. katu,a u rješenju piše da izbjegavam hodati po stepenicama. Do tada sam radio na radnom mjestu kemijskog tehničara voditelja pogona i najsličnije radno mjesto bilo bi u kemijskom laboratoriju na mjestu laboratorijskog tehničara, međutim na to radno mjesto su stavili osobu koja je došla preko veze i ima zaleđe.

Novo radno mjesto je uzrokovalo pogoršanje moje bolesti,u smislu da sad trebam ponovno na operaciju čija posljedica će biti povećanje mog stupanja invaliditeta.

Smatram da je povrjeđeno moje pravo radnika kao invalida i kao hrvatskog branitelja, te smatram da sam dolaskom na posao trebao dobiti koeficijent 2,3, te da je poslodavac ugrozio moje zdravlje i moja prava kao radnika.

Radim u državnom poduzeću.

Da li mogu podnijeti tužbu protiv firme, tražiti odštetu i raspodjelu na radno mjesto koje mi pripada?

Što mi je činiti?

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija