Jump to content

Povezivanje stanova sa ZK


anton887

Preporučene objave

Radi li se tu samo o suvlasništvu idealnih dijelova?

 

Naime, rok za pokretanje postupka povezivanja je bio određen (do 31.12.2015) kao dio dužnosti upravitelja. No vi kao suvlasnici idealnih dijelova nekretnine prema ZV niste imali obvezu imenovanja upravitelja.

 

No pravilnik o povezivanju KPU i ZK kaže da je postupak povezivanja dužan i ovlašten u roku određenom ZV u ime svih suvlasnika pokrenuti upravitelj. Nadalje, za zgradu kojoj nije postavljen upravitelj u smislu čl.93 st.1 ZV, postupak povezivanja pokrenut će i u njemu sudjelovati vlasnici posebnih dijelova nekretnine. Dakle, već bi na određenom dijelu trebalo biti uspostavljeno vlasništvo posebnih dijelova (etažno vlasništvo). Kako iz navedenih odredbi dvojim da bi ste mogli pokrenuti povezivanje, nego bi morali pokrenuti klasično etažiranje, za dodatne info bi se trebali obratiti ZK odjelu nadležnog suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li se obveza povezivanja odnosi i na vas, sam ZV ne određuje. No tumačenjem propisa vezanih na to, iščitava se da se to odnosi na građevina sa tri i više stambenih jedinica građenih prije 1997. Ako ništa drugo, povezivanje ili klasično etažiranje bi valjalo napraviti zbog vas samih.

 

Ono što se dobija jednim ili drugim postupkom je u biti isto, osim što je povezivanje jednostavnije, samim time i nešto jeftnije te nije potrebna suglasnost svih suvlasnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija