Jump to content

Vrijeđanje


kipica

Preporučene objave

Ukoliko nepoznatoj osobi kažem nešto u šaljivoj namjeri tipa ''smiješno vam stoji šešir'' ili ''imaš baš zelene hlače, podsjećaš me na Grincha'' ili neki sarkastični komentar na nešto, postoji li osnova za prekršaj ukoliko se osoba uvrijedi? Ako da, kolike se šanse da će tužitelju to proći na sudu ako se uzme u obzir da mi namjera sigurno nije bila nekoga uvrijediti?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tu onda prije aludirate na uvredu kao kazneno djelo, ali što se "šešira" tiče, to definitivno nema šanse (pa onda bi samo naši vrli političari "zatrpali" pravosuđe sa svojim vokabularom !), a i ovo drugo, po meni nije uvredljivo.

 

Ipak, ako imate posla s osobom lako uvredljive naravi, onda vam je bolje izbjegavati provociranje, jer možda i neće uspjati u postupku, ali bogme neće ni vama baš biti lijepo u poziciji optuženika ili tuženika, jel tako? A i šala, jednom kad krene, pogotovo u veseloj atmosferi - zna vrlo često prijeći neke prihvatljive granice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija