Jump to content

Problem s parcelacijom?!


lana_057

Preporučene objave

Iznosim prijateljicin problem buduci da sam ja vec registrirana pa vas molim savjet.

 

Njen otac i njegova sestra su imali 2 parcele, jednu do druge. Svoju parcelu otac je dao svojoj kceri, mojoj prijateljici i ona je tu izgradila kucu prije 12 godina.

Uz te dvije parcele bilesu i tri male, radenaje parcelacija, potpisani ugovori o zamjeni nekih cestica, apsolutno nista nije bilo sporno, napravljeni su elaborati, potvrdeni od nadleznih tijela tada, svi su se uknjizili na svoje nove parcele i sve je stimalo.

Teta je u meduvremenu umrla i sad njen sin nasljednik, koji nije u dobrim odnosima sa prijateljicinom obitelji, kaze da ce ju tuziti jer je uzela njegovih 18m2, napravila ogradu i sad je tih 18 kvadrata dio njenog kolnog prilaza.

Tih 18 kvadrata je prije 15 god.parcelacijom pripojeno parceli njenog tate i sve je uredno napravljeno.

Medutim kad je ipak otisla provjeriti stanje, na sudu sve stima, to je njeno. Medutim na katastru je ta parcela i dalje bila crticom odvojena od parcele kojoj je pripojena. Rekli su joj da da zahtjev da se to ispravi i tako je i napravljeno. Zasto je ta critca i dalje bila tu nakon 15 god nitko nezna.

I sad osim sto joj bratic prijeti tuzbom ju optuzuje i za nekakve muljaze po katastru kojima otima njegovu zemlju.

Ima li on ikakve sanse da mu se tuzba uvazi kad ona zaista ima sve papire na svoje ime? A sto su oni radili ili nisu radili na kastru nije njena stvar, ili nije tako? Upomoc!

 

Unaprijed se zahvaljuje!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma sve je odrađeno kako treba, nju samo zanima zašto u katastru nije bilo ucrtano pravo stanje kad su predani svi papiri prije 15 godina, nego je tek sad to izmijenjeno na njen zahtjev i može li imati nekakvih problema radi toga? Znači da nije došlo do ovog problema, ona ne bi ni znala za to, to bi tako ostalo....zauvijek, dok netko ne primijeti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija