Jump to content

Priznanje tužbenog zahtjeva - nužni suparničari ?


Šime.n

Preporučene objave

Kao jedan od tuženih zemljišno-knjižnih suvlasnika zemljišne čestice namjeravam priznati tužbeni zahtjev tužitelja za utvrđenje prava vlasništva temeljem dosjelosti njegovog posjeda. Postupak je još negdje pri početku (2. ročište), a ja sam tek sada shvatio da nemam nikakvih izgleda u ovoj parnici. Ostali upisani suvlasnici ne namjeravaju priznati tužbeni zahtjev. Što dalje da radim, a s obzirom da će možda sud sve nas tuženike smatrati nužnim suparničarima? Jedini mi je cilj što brže i što jeftinije se iz ovoga postupka izvući, naročito radi vrlo visoko određenog VPS-a. Unaprijed hvala na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Suvlasnici koji su kao takvi uknjiženi u zemljišne knjige u postupku radi utvrđenja prava vlasništva nisu jedinstveni suparničari, što znači da sud nakon vašeg priznanja u odnosu na vaš suvlasnički dio može donijeti presudu na temelju priznanja.

 

Točno je da su neki sudovi tumačili da se radi o nužnim jedinstvenim suparničarima, ali u posljednje vrijeme prevladava stav koji sam iznio u prvom odlomku, pogotovo u postupcima pred sudom u Zagrebu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Ljubo! Tužitelj je postavio ogroman VPS, ali sud još uvijek nije konačno odlučio o vrijednosti predmeta spora jer su svi tuženici već u odgovoru tužbu prigovorili ovom nerealno visokom iznosu koji ima za cilj onemogućiti tuženicima sudjelovanje u parnici. Ukoliko bih prije konačne odluke suda o visini VPS-a podneskom priznao tužbeni zahtjev, prema kojoj vrijednosti bi se ravnao sud i odvjetnik tužitelja pri određivanju iznosa koje sam dužan platiti kao stranka koja je izgubila spor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija