Jump to content

godisnji odmor


biljanac

Preporučene objave

Pozdrav!

Imam ugovor na određeno vrijeme i potpisujem ga svakih mjesec dana. U firmi sam od 6.mj prosle godine i iskoristila sam samo jedan dan godisnjeg. Radnog staza imam 8godina. Koliko je min broj dana GO na koje imam pravo? Što u slučaju da mi ne produze ugovor na kraju mjeseca ili da ga ja sama ne zelim potpisati? Da li mi moraju platiti GO? A da se desi slucaj da ne odem u drugu firmu nego na burzu. Razlog za nepotpisani novi ugovor se ne vidi nigdje. Kao ni to da li ga firma nije meni ponudila ili ga ja nisam potpisala. Ili sam u krivu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, ako sam vas dobro shvatio, zaposlena ste od mjeseca lipnja 2016. do danas, a putem uzastopnih ugovora na određeno vrijeme od mjesec dana?

 

Ako je to točno i ako vam je to prvo zaposlenje u 2016. godini (odnosno imali ste prekid duži od 8 dana), ostvarila ste pravo na puni GO za 2016., koje pravo ostvaruje radnik nakon 6 mjeseci neprekidnog rada kod istog poslodavca. Ukoliko vam poslodavac ne bi ponudio sklapanje novog ugovora o radu na određeno na mjesec dana, onda vam ili mora omogućiti da iskoristite GO za 2016., ali i razmjerni dio za 2017., i to prije isteka ugovora o radu, ili će vam biti dužan isplatiti naknadu za neiskorišteni dio GO-a, ovisno o broju dana koji budu neiskorišteni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija