Jump to content

Preporučene objave

objavljeno:

Pozdrav,

Nisam sigurna da znam tumaciti tekstove iz prirucnika porezne uprave pa se nadam da ce mi ovdje netko moci pomoci.

Dobila sam ponudu odmah nakon diplomiranja u inozemstvu raditi na projektu u trajanju od 6 mjeseci. Nisam sigurna trebam li se prijaviti u registar poreznik obveznika kao slobodni djelatnik ili mogu kao istrazivac raditi preko ugovora o autorskom djelu? Takoder mi nije jasno racuna li se moj honorar kao drugi dohodak? Treba li moj poslodavac placati poreze u RH ili to mogu i ja po zavrsetku projekta?

odgovoreno:

Poštovana, ovo bi vam bilo dobro provjeriti u PU posebno zbog nedavnih poreznih izmjena. Kako i ugovori o djelu i autorski ugovori podliježu Zakonu o porezu na dohodak, koje u biti uplačuje poslodavac, trebali bi vidjeti kakav je odnos toga sa odredbama o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.

odgovoreno:

Cini se da cu morati. Samo trenutno nisam u RH, a predstoji mi potpisivanje ugovora s poslodavcem pa sam se nadala da cu ovako dobiti vec neke informacije.

Ali svakako cijenim i zahvaljujem sto se odgovorili!

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija