josipa368 objavljeno: 8. travanj 2017. objavljeno: 8. travanj 2017. Pozdrav, Nisam sigurna da znam tumaciti tekstove iz prirucnika porezne uprave pa se nadam da ce mi ovdje netko moci pomoci. Dobila sam ponudu odmah nakon diplomiranja u inozemstvu raditi na projektu u trajanju od 6 mjeseci. Nisam sigurna trebam li se prijaviti u registar poreznik obveznika kao slobodni djelatnik ili mogu kao istrazivac raditi preko ugovora o autorskom djelu? Takoder mi nije jasno racuna li se moj honorar kao drugi dohodak? Treba li moj poslodavac placati poreze u RH ili to mogu i ja po zavrsetku projekta? Citiraj
Spitfire odgovoreno: 9. travanj 2017. odgovoreno: 9. travanj 2017. Poštovana, ovo bi vam bilo dobro provjeriti u PU posebno zbog nedavnih poreznih izmjena. Kako i ugovori o djelu i autorski ugovori podliježu Zakonu o porezu na dohodak, koje u biti uplačuje poslodavac, trebali bi vidjeti kakav je odnos toga sa odredbama o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja. Citiraj
josipa368 odgovoreno: 9. travanj 2017. Autor odgovoreno: 9. travanj 2017. Cini se da cu morati. Samo trenutno nisam u RH, a predstoji mi potpisivanje ugovora s poslodavcem pa sam se nadala da cu ovako dobiti vec neke informacije. Ali svakako cijenim i zahvaljujem sto se odgovorili! Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.