Jump to content

Smještaj u dom za starije, liste čekanja, nepravilnosti i revizije stanja kandidata


IvancicaMargareta2013

Preporučene objave

Zanima me da li je Zakonom dopušteno ili zabranjeno javno objaviti liste čekanja za prijam u državne domove za starije i nemoćne osobe? Isto tako kome se obratiti ako se sumnja u konkretan slučaj moguće nepravilnosti?

Radi se o sljedećem:

Osoba bez djece (82g), živi sama u stanu i pozli joj. Rodbina ju otpremi u bolnicu na lječenje. Dok je ista bila u bolnici, nećaci su iskopali vezu u Centru za soc. skrb, i istu direktno, brzinski iz bolnice smjeste u dom u Zagrebu. Osoba je prijavljena na listu čekanja 2-3 mjeseca ranije.

Osoba u domu sa nećacima sklapa ugovor o doživotnom uzdržavanju. Od nekrenina posjeduje stan u ZGb 55m2, vikendicu 70m2 izvan Zagreba, i mirovinu od 4500 kn.

U međuvremenu se osoba relatino oporavila (šeta po vani, ide u šoping).

Nije li ovo moguća nepravilnost kod korištenja smještaja koje je subvencionirano od županije? (obzirom na posjedovanje nekretnina i sklapanje ugovora o uzdržavanju)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Meni se ovo čini kao moguća zloupotreba, ali samo po osjećaju (ali ovisi tko plaća dom - možda nećaci? S obzirom na mirovinu od 4.500,00 kn, teško, zapravo).

 

Sve ovisi tko je osnivač doma za starije i nemoćne (država nije, nego grad, županija ili općina, može biti i trgovačko društvo ili vjerska zajednica) i što piše u njihovom statutu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija