Jump to content

Otpremnina


miki2008

Preporučene objave

  • 2 tjedna kasnije...

Tu je zapravo i problem, jer ispada da je vama radni odnos prestao dostavom pravomoćnog rješenja o priznavanju prava na invalidsku mirovinu zbog opće nesposobnosti za rad, dok je otpremnina, zakonski gledano, predviđena isključivo za situaciju kada radni odnos prestane otkazom danim radniku od strane poslodavca.

 

Stoga ćete pravo na otpremninu ostvariti, po mom mišljenju, jedino ukoliko imate važeći Kolektivni ugovor ili Pravilnik o radu koji propisuje pravo na otpremninu i za vaš slučaj, ili takvo što predviđa vaš ugovor o radu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da da, to me i zanimalo iako mi nema smisla da otpremninu dobijam ako nemogu nac za mene neki posao koji mogu obavljat a posto sam cili u k...pa nemogu nista radit i idem u mirovinu onda nemam pravo ni na otpremninu. Malo mi je to sve za plakat majke mi...a ugovor ili pravilnik o radu bi trebao traziti od firme? Hvala G-man na odgovoru..iako cu probat jos to malo neznam ni ja di kopat i trazit jer nemogu virovat da ce me i tako zakinit nakon svega ovoga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Radim kao prodajni predstavnik u jednoj srednje velikoj tvrtki koja je u procesu preuzimanja od strane druge vece tvrtke koja se takodjer bavi prodajom ali druge vrste proizvoda. U ovoj tvrtki radim vise od 7 godina a proizvodi koje ta buduca tvrtka prodaje me ne zanimaju. Takodjer, za nastavak rada na toj drugoj poziciji isto kao prodajni predstavnik mi se nude znacajno losiji uvjeti rada. Preuzimanje jos nije dovrseno a buduci preuzimatelj trazi od mene da unaprijed potpisem novi nepovoljniji ugovor. Ako odbijem ugovor sad potpisati pa mi se nakon preuzimanja ponudu isti ili losiji imam li pravo na otpremninu? Buduci poslodavac kaze da nikad necu imati pravo jer nisam tehnoloski visak I u dosadasnjoj firmi sam imala izvrsne rezultate (druga vrsta proizvoda).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Reci buducem poslodavcu da si prouci "ZOR".

 

Ako ne potpises novi ugovor o radu na snazi ostaje i dalje stari ugovor o radu, kako to poslodavcu nece odgovarati donjet ce odluku o "Otkaz ugovora o radu s ponudom izmjenjenog ugovora" (Clanak 123. ZOR-a) i vjerojatno ti ponuditi taj isti novi ugovor koji ti je vec nudio, ako ga u roku 8 dana ne potpises (taj novi ugovor) automatski ti nastupa otkazni rok koji mora biti naveden u odluci "Otkaz ugovora o radu s ponudom izmjenjenog ugovora", isto tako mora biti navedena i klauzula o otpremnini sa datumom isplate iste.

Ovakvim otkazom imas sva prava na burzi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija