Jump to content

Ponuda za kupnju automobila


Nesta1990

Preporučene objave

Postovani,

U prvom mjesecu sam potpisao ugovor o kupnji automobila i uplatio kaparu. Prilikom pregovaranja o automobilu izricito sam naglasio da mi automobil treba prije ljeta. Prodavac mi je obecao da ce automobil doci u sestom mjesecu(a mozda i prije), za sto imam i svjedoka. Medjutim u ugovoru je stavljena stavka da je termin isporuke vozila najranije lipanj 2017te. Naravno automobil nije stigao te se oni izvlace na tu stavku. Po tome prakticki imaju izgovor da automobil isporuce za 10 godina...da li se mogu osloniti na svjedoka u slucaju da bi isao razbijati taj ugovor na sudu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po meni, vrlo teško, jer:

 

- iako Vam je prodavač usmeno obećao da će automobil doći u lipnju, u pisanom ugovoru stoji NAJRANIJE, što, u pravu ste, može značiti ne prije lipnja, možda u srpnju, kolovozu ili rujnu, a možda i za deset godina. Vi imate svjedoka koji je to čuo, ali je svjedok Vama sklon, i ako sud u eventualnom postupku bude morao ocjenjivati jačinu dokazne snage pojedinih dokaznih sredstava, po meni je velika šansa da će ocijeniti da je dokazna snaga isprave (ugovora) jača od dokazne snage iskaza Vašeg svjedoka.

 

- ima li ugovor stavku o raskidu ili otkazu ugovora? Koje su njegove posljedice? (gubitak kapare, plaćanje dvostruke kapare? neke druge posljedice?) Prema okolnostima iz ugovora i okolnostima slučaja, predlažem da ocijenite isplati li Vam se prijetiti raskidom ugovora i potraživanjem naknade štete zbog kašnjenja (ako čekanje prijeđe u srpanj, kolovoz ili rujan), s obzirom da je isporuka vozila u roku za Vas bila bitan sastojak ugovora, i da iz svojih određenih razloga sada trpite štetu zato što Vam vozilo nije bilo isporučeno u roku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija