Jump to content

neisporuka vozila kod leasinga


Velika Gospa

Preporučene objave

Situacija je slijedeca. Potpisan ugovor o financijskom leasingu,placeni troskovi leasinga,dostavljena polica kaska. u dogovoru sa leasing kucom muz odlazi na primopredaju vozila i prije same primopredaje potpisuje zapisnik o primopredaji. dolazi u auto centar i ne zele mu isporuciti vozilo sa razlogom da to vozilo ne kosta toliko koliko je leasing uplatio nego 35000 kn vise. obracamo se leasingu da dobavljac odbija isporuciti vozilo te da primopredaja nije obavljena.  molimo leasing da se ukljuci i dogovori mjesto i vrijeme primopredaje vozila,kao sto i pise u opcim uvjetima da je taj dio obvezan dogovoriti nositelj leasinga a leasing nas fino otpili da oni imaju potpisan zapisnik o primopredaji te da sami rijesimo situaciju sa dobavljacem. sto poduzeti? da li dobavljac time sto drzi vozilo u garazi koje je prema ugovoru duzan isporuciti cini kazneno djelo utaje? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Glede kaznene odgovornosti, mogu samo navesti da bi vam nadležno ODO 99,99% odbacilo takvu kaznenu prijavu sa obrazloženjem da tu kaznenog djela nema, već da se radi o nerazriješenom obvezno-pravnom odnosu, a kojeg sukladno tome treba rješavati kroz mehanizme građanskog prava.

Suprug je malo zeznul sa potpisivanjem nečega prije negoli se to ostvarilo, a to bude mu, kako Gibo pjeva, škola (za ubuduće). Moja sugestija je ići sa dopisom malo oštrije retorike (i nećete fulati ako ga odvjetnik sastavi), u kojem naglašavate spremnost odlaska pred sud, gdje ćete potraživati i naknadu štete, pa ćete vidjeti reakciju. Danas vam nažalost, usmeni kontakti ne vrijede ništa i doslovce kao da se nisu desili. Još ak je prek telefona, tu je lako "otkantati" drugu stranu. Pa nećete valjda sad biti bez auta, a platili ste.

Btw, premjestio sam vam temu u Obvezno pravo, jer tematikom više spada ovdje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Velika Gospa je napisao:

Situacija je slijedeca. Potpisan ugovor o financijskom leasingu,placeni troskovi leasinga,dostavljena polica kaska. u dogovoru sa leasing kucom muz odlazi na primopredaju vozila i prije same primopredaje potpisuje zapisnik o primopredaji.

A gdje je suprug točno potpisao taj ugovor o primopredaji? U leasing kući ili u auto salonu minutu prije nego su mu pokazali vozilo?

U svakom slučaju , kao što kaže G-man, suprug je zeznuo stvar što je potpisao dokument za koji nije shvaćao što potpisuje. Nikad, ali nikad ne potpisujte dokument dok ga ne pročitate i dok niste sigurni da razumijete što piše.

Citiraj

dolazi u auto centar i ne zele mu isporuciti vozilo sa razlogom da to vozilo ne kosta toliko koliko je leasing uplatio nego 35000 kn vise. obracamo se leasingu da dobavljac odbija isporuciti vozilo te da primopredaja nije obavljena.  molimo leasing da se ukljuci i dogovori mjesto i vrijeme primopredaje vozila,kao sto i pise u opcim uvjetima da je taj dio obvezan dogovoriti nositelj leasinga a leasing nas fino otpili da oni imaju potpisan zapisnik o primopredaji te da sami rijesimo situaciju sa dobavljacem. sto poduzeti? da li dobavljac time sto drzi vozilo u garazi koje je prema ugovoru duzan isporuciti cini kazneno djelo utaje? 

 

Jeste li već predali kaznenu prijavu?

Bolje bi bilo da ste išli jednim oštrim pismom prema leasing i auto kući, da spremate prijave i HANFA-i i Gospodarskoj komori, da idete u medije gdje ćete tražiti da vam se jave ljudi sa sličnim iskustvima radi zajedničke tužbe,...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 21 sati , Velika Gospa je napisao:

predali smo! sve ovo sto ste naveli je u planu,obavljamo jos neke konzultacije,a onda cemo u akciju!! zapisnik o primopredaji je suprug potpisal u leasingu,ne u auto centru. imam jos jedno pitanje.

To je zapravo nepoštena (zavaravajuća) poslovna praksa. Stave kljijenta pred gotov čin, da zapravo mora potpisati da bi mogao na drugom mjestu preuzeti auto. Malo tko je svjestan poslijedica dovoljno da odbije potpisati.

Treba vidjeti ima li i drugih koji su tako potpisivali.

Citiraj

sto s ratom cije dospijece su nam prolongirali do kraja kolovoza? da li bi vi na nasem mjestu platili il ne? 

Plaćanjem rate biste posredno priznali da ste prihvatili 'deal'.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma da,tak je,al to je ono,ako hoces hoces,ako ne nikome nista!! pa potpisali su sigurno,ne radi se o nepoznatoj leasing kuci. Da smo mi dobili auto i da je sve proslo ok,nikome nista,al na zalost nismo. Evo poslala sam sve na HANFU i obavijestila Provjereno. Sad jos razmisljam i o HGK. u svakom slucaju hvala na svim odgovorima. Izvjestit cu o svim novim okolnostima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija