Jump to content

Zajednički upravitelj


markun

Preporučene objave

molim za savjet. Naime, ide se tužbom protiv upravitelja jednog centra jer se iz pričuve tog upravitelja naplaćuju usluge. Taj zajednički upravitelj je pravna osoba i  raspolaže sredstvima pričuve od suvlasnika, a to su  20-ak manjih trgovina u centru.  Da li je dovoljno u tužbi ili prijedlogu za ovrhu navesti kao tuženika upravitelja d.o.o. ili još uz njega treba navesti i sve suvlasnike? S obzirom da upravitelj raspolaže sredstvima zajedničke pričuve u ime i za račun svih suvlasnika...., pa me zanima da li je u tom dijelu dovoljno navesti samo upravitelja kao tuženika, bez svakog pojedinog suvlasnika?

 

puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zajedničkom pričuvom upravljaju suvlasnici, odnosno upravitelj nekretnine kao imovinom odvojenom od imovine bilo kojega suvlasnika, uloženom na način da donosi plodove.

Upravitelj zastupa suvlasnike u svezi s upravljanjem nekretninom u postupcima pred državnim tijelima, ako ugovorom iz stavka 1. ovoga članka nije drukčije određeno.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala vam..u ovom slučaju upravlja upravitelj pravna osoba....Ovaj dio što ste napisali kako upravitelj zastupa suvlasnike u postupcima pred.....Da li to znači da je dovoljno upravitelja označiti jedinog kao tuženog, ili moraju biti bavedeni svi suvlasnici zastupani po upravitelju kao tuženi?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Spitfire je promijenio naziv u Zajednički upravitelj

Već sam vam naveo da upravitelj sredstvima pričuve upravlja kao imovinom odvojenom od imovine bilo kojeg suvlasnika te zastupa suvlasnike u postupcima pred državnim tijelima pa stoga prema mjerodavnim odredbama ZVDSP-a imenovani upravitelj zastupa suvlasnike i u postupku pred sudom kao njihov punomoćnik, mišljenja sam da ih iz svega navedenog ne treba posebno navoditi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija