Jump to content

hitno-pojasnjenje rjesenja


anonimno

Preporučene objave

na temelju prigovora na rješenje javnog bilježnika dobio sam rješenje opcinskog suda, po kojem se ukidaju odluke javnog biljeznika, "a postupak ce se nastaviti kao u povodu prigovora protiv platnog naloga" na temelju čl.54. OZ tocke2.

 

koji glasi

(2) Ako se rješenje o ovrsi pobija u cijelosti ili samo u dijelu kojim je ovršeniku naloženo da namiri tražbinu, sud kojemu je prigovor podnesen stavit æe izvan snage rješenje o ovrsi u dijelu kojim je odreðena ovrha i ukinut æe provedene radnje, a postupak æe nastaviti kao u povodu prigovora protiv platnoga naloga, a ako za to nije mjesno nadležan, dostavit æe predmet nadležnom sudu.

 

pa me zanima dal sam dobro shvatio da slijedi obustava ovrhe te odrzavanje parnice? ili?

 

2. koliko se dugo ceka na sazivanje rocista na opcinskom sudu u zg u vezi ovakve stvari.

 

i

 

3. zanima me dal se ovrha vrsi ako nemam nikakvih primanja niti osobne imovine nad pokretnom imovinom u kuci u kojoj prebivam s roditeljima a cije vlasnistvo nije na meni vec roditeljima, btw. punoljetan sam(studentski status) ili se ceka zaposlenje pa da mi sjednu na trecinu place.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Da , imaš pravo. Obustavlja se ovrha i čeka se početak parnice, odnosno prvo ročište iste.

2. Koliko znam, ZG sud je zatrpan,može se čekati i god. dana, ali treba voditi računa da za to vrijeme idu kamate na glavnicu, pa je moj savjet: dogovoriti s ovrhovoditeljem obročnu otplati ili jednokratnu uplatu glavnice, s mogućnošću da se kamate "otpišu".

3. Pitanje pod tri mi se čini skoro pa suvišnim. Ovrha će se svakako u jednom trenutku provesti. Sada si dobio samo na vremenu, ali si sam sebi napravio "medvjeđu uslugu"( mislim tu na kamate). Budući će gore navedeni postupak završiti presudom "da se održava na snazi rješenje o ovrsi doneseno ranije", ovrhovoditelj će svakako ići dalje s tim. Budući je to naslov koji je"na snazi" 10 godina, to te s istim može "kačiti" toliki niz godina. Može čekati da se zaposliš, ali ima tu i drugih načina. KOJIH? HE, HE, neke tajne zanata se ne odaju :-P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

eto veliko hvala na iscrpnom odgovoru, ma stvar je u tome sto iznos koji oni temelje na osnovu vjerodostojne isprave nije nastao koristenjem usluge vec unaprijed obracunom na temlju ugovora kojeg sam sklopio al ima tu jos par bitnih stvari, no svakako bih isao na osporavanje iznosa, zahtjeva za njihovim dokazivanjem isporuke racuna i na iznosenje analitckih konta koje sam ja to usluge koristio bez obzira sto sam potpisao ugovor da cu koristi al nastale su izmijenjene okolnosti, al 15% zateznih kamata samo na glavnicu u koju ne mogu ici kamate na kamate i nije toliko pretjerano ionako su na razini nekog potrosackog kredita. vjerovatno cu izgubiti spor al mozda se bar uvazi moja primjedba na izreceni iznos i dobijem vremena da dodjem do para, jer koliko god to mozda bilo i zakonito od ovrhovoditelja, ne eticno je u svakom vidu, no nazalost etika i zakoni se ne poklapaju bas savrseno blago receno. najjednostavnije da kazem platiti neku vecu sumu novca za jedno veliko nista, a nije nastala nikakva steta za njih odnosno koristenje njihovih dobara ili usluga mislim da je stvarno smijesno, neopreznost u proucavanju ugovora je moja krivica. nista hvala jos jednom...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija