Jump to content

Otvaranje obrta


Jura2503

Preporučene objave

Postovani,

po zanimanju sam fizioterapeut i otvorio bih obrt. Zanima me mogu li odabrati kao osnovnu djelatnost ostale djelatnosti zdravstvene zastite-fizioterapija ( 86.90 po NKD) i uz to djelatnost za njegu i odrzavanje tijela ( 96.04 po NKD) i ostalo obrazovanje i poucavanje (85.59 po NKD)? Takoder me zanima mogu li se navedene djelatnosti obavljati u stambenom prostoru? 

Unaprijed hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

86.90 možete upisati, ali fizioterapiju unutar toga ne možete raditi jer to ide preko Ministarstva zdravlja(kod njih se dobiva odobrenje i njihova komisija ide), ali možete unutar toga: shiatshu, fitoterapiju, kiropraktiku, homeopatiju, nutricionističko savjetovalište i aromaterapiju, ako to znadete raditi. 96.04 možete registrirati također i 85.59. U stambenom prostoru može se obavljati: masažu lica ... i dr. djelatnosti čije obavljanje ne zahtjeva izmjenu postojećih uvjeta korištenja stambenog prostora(provjeriti u urbanizmu).

  1.  
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Možete otvoriti, ne trebate dodatne edukacije, jer imate i više nego što treba(po pravilniku treba kurs, a vi imate sss):

iz zakona o obrtu

"(1) Vezane obrte mogu obavljati i osobe s odgovarajućim visokim obrazovanjem, odnosno osobe s obrazovanjem višim od propisanog Pravilnikom iz članka 6. stavka 2. ovoga Zakona. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 tjedna kasnije...
prije 49 minuta, Vedran2 je napisao:

Poštovani, po zanimanju sam kineziterapeut i zanima me mogu li otvoriti obrt pod ostale djelatnosti zdravstvene zaštite? Kineziterapija kao takva nije navedena,ali nigdje ne piše ni da je zabranjena.Hvala na odgovoru!

Masaža isto nije navedena, a ide u Obrt pod ostale djelatnosti, vjerojatno će te tražiti mišljenje ili odobrenje Ministarstva 
Zdravstva, (kao što to dobiju, na primjer Stomatolog ) - dok ustanova za njegu starijih osoba ide uz odobrenje Ministarstva zdravlja, a, nije ni obrt ni firma - to je u klasi Ustanove za njegu i pripomoć .
Ako ne mogne proći kao Obrt,(nositelj je fizička osoba ) u istom upitu postavi pitanje, dali može pod Pravnu Osobu - Jdoo.
Prvo se obrati, osobno uredu za Gospodarstvo u svojoj Županiji, dat će ti više savjeta za navedenu djelatnost.

uređeno: od frenki zg
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija