Jump to content

Naknada za vrijeme porodiljnog


Loop

Preporučene objave

Pozdrav,

Zaposlena sam u firmi 3 godine, točnije od 01.06.2015.. Svake godine potpisujem ugovor na godinu dana. Ove godine isteklo mi je 3 godine kako sam u firmi i bila sam prijavljena 3 mj. na agenciji. Ponovo sam trebala biti prijavljena na firmu gdje radim od 01.09.2018. Sad me pravnica zvala da joj nije prošla prijava i da me prijavljuje od 04.09.2018.

Pošto muž i ja radimo na djetetu zanima me dali sad da u slučaju da ostanem trudna i moram slučajno na čuvanje trudnoće ili kad budem morala na onaj obavezni porodiljni dopust zbog tog prekida od par dana gubim punu naknadu od HZZO-a?

 

Hvala unaprijed na odgovoru..

lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne gubite:

"Kao posebni uvjet za ostvarivanjem prava na naknadu plaće tijekom rodiljnog dopusta u iznosu od 100% od osnovice za naknadu plaće, bez limita, javlja se uvjet staža osiguranja (na temelju nesamostalnog ili samostalnog rada, te primanja naknade plaće nakon prestanka tog rada ostvarene prema propisima iz obveznog zdravstvenog osiguranja), prema kojem osoba mora imati navedeni staž od 12 mjeseci neprekidno, odnosno 18 mjeseci s prekidima u posljednje dvije godine. Ukoliko navedeni uvjet nije ispunjen, korisnik i dalje ima pravo na rodiljni dopust, no naknada plaće tijekom istoga iznosi 70% proračunske osnovice (odnosno 2.328,20 kune)."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija