Jump to content

Darovanje nekretnine


Zim1719294

Preporučene objave

Pozdrav,

Imam jednu situaciju a ne znam kako da joj pristupim pa ako mi moze tko pomoci..

Naime ja sam vlanik gradevinskog zemljista koje sam kupio u 11 mjesecu 2016 i na kojem sam planirao graditi kucu (koristio sam poreznu olaksicu oslobodenja od 600 m2, platio sam samo porez na resto), ishodovao sam pravomocnu gradevinsku dozvolu platio sam vodni doprinos te mi je obracunat i komunalni doprinos samo jos nije potpisano rjesenje i poslano na kucnu adresu (rok placanja od primitka 15 dana).

E sad imam situaciju da sam ja u meduvremenu kupio kucu i sada bi htio prepisati zemljiste na oca, znam da ja placam onaj porez kojeg sam prvobitno osloboden (600 m2) jer sam otudio nekretninu u roku od 3 godine od dana stjecanja (kupnje), dali moj otac sta placa posto nema nikakvih nekretnina na sebi? imao je stan ali je prepisao na majku.

2. pitanje, ako bi to darovao ocu i kada bi se on upisao kao vlasnik, po mojim saznanjima trebali bi provesti izmjenu investitora u gradevinskoj dozvoli tj. podnjeti zahtjev u roku od 30 dana od stupanja u vlasnistvo, kada bi on postao vlasnik i novi investitor dali bi on moga zatraziti ponovni obracun komunalne naknade (kao novi investitor) jer za razliku od mene on ima puno povlastica kod placanja komunalija za razliku od mene...

Nadam se da sam dobro opisao situaciju i da ce se naci netko ko mi moze odgovoriti na pitanja! 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija