Jump to content

Dječji doplatak za djecu koja ne primaju utvrđenu alimentaciju


innajadore

Preporučene objave

Pozdrav svima,

Razvedena sam majka dvoje djece, koja žive sa mnom. Netto primanja moja su  5500 kn. Zakonom utvrđena alimentacija je minimalna, 300 kn po djetetu. Međutim nikada ni taj minimalni iznos nije bio isplaćen. Naime otac je u vrijeme spora bio nezaposlen i nesposoban za rad a danas ima status privremene nesposobnosti za rad i prima određenu mjesečnu naknadu. O kojem iznosu je riječ ne znam, pretpostavljam minimalnom s obzirom na broj godina radnog staža i nezaposlenost.
Zanima me da li iznos alimentacije, koju ja ne primam ulazi u moja primanja kojim se utvrđuje cenzus za dječji doplatak?
Ako ulazi na koji način i kako bez tužbe mogu dokazati da alimentaciju ne primamo? Također ako pridodamo rješenje o invalidnini oca postoji li mogućnost da s time ostvarimo pravo na dječji s obzirom na to da otac ne živi s djecom?

Bila bi Vam neizmjerno zahvalna na odgovoru, obiteljskih i pravnih zavrzlama na internetu je puno i ne pronalazim konkretan odgovor.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

http://www.mirovinsko.hr/default.aspx?id=100

Koliko vidim po linku gore, uzdržavanje ne ulazi u cenzus. Prihod po članu kućanstva je nešto preko 1.800,00 kn, pa biste od 01.07.2018. mogli podnijeti zahtjev u trećoj grupi, što se može uvećati za 15% ako je otac trajno nesposoban za rad (dakle, 199,56 kn ili 229,49 kn po djetetu).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Prije 35 minuta, innajadore je napisao:

... nakon dvije godine rjesenje o invalidnini mu je iznova produzeno.....

Ali opet privremeno, kad dobije rješenje o stalnoj nesposobnosti za rad i privređivanja (invalidnost), tada ćete steći pravo na tih 15% uvećanja

uređeno: od Željac047
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija