Jump to content

Kućica slobodica?


anonimno

Preporučene objave

Poštovani,

 

Vozim se prije tjedan dana i vidim - vrlo slatka kućica za prodaju. Nazovem čovjeka i sretnem ga, pričamo o detaljima. On veli da je pravnik i da je sve OK s zemljišnim knjigama, vlasništvom, te da su sve 3 parcele građevne (od kojih je kućica izgrađena na jednoj od njih). Gospodin mi čak pošalje i rješenje od Suda, koje lijepo kaže da su sve 3 parcele njegove, te brojeve uložaka. Povučem s weba zk uloške, od kojih je kućica na jednom, a dvije manje parcele na drugom broju uloška. Sve mi se čino OK: nema ništa pod teretovnicom. Moja ptanja su slijedeća:

 

1. Uložak pod kojim su upisane 2 čestice na kojima NIJE kuća pod "oznaka zemljišta" ima "oranica". Gospodin kaže da su sve 3 parcele građevne. Kako doista doznati jesu li građevne?

 

2. Uložak pod kojim je upisana kućica kaže "vikend kuća br...". Budući da želim adaptirati postojeći objekt od cca 80m2 - nadodati mu jedan kat s 40 m2, te zatvoriti terasu od još 30 m2, koje su mi dozvole potrebe, te kojim redoslijedom?

 

Puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

fino vi to.

za oboje morate otici u nadlezni ured za imovinskopravne poslove i zatraziti podatke o tome sto se moze izgraditi na tim cesticama (prilozite izvatke i platite u biljezima zahjtev).

 

kada vam kazu sto smijete graditi onda cete imati odgovor za nadogradnju.

prvo ide lokacijska a onda građevinska dozvola a onda gradite

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija