Jump to content

Ugovor o najmu


MateMatic24

Preporučene objave

Imam namjeru uskoro se preseliti u drugi stan, te sam od stanodavca zatražio da sklopimo ugovor i da mi prijavi prebivalište (ne boravište) što je i prihvatio. Iz razloga što ne mogu puno riskirati sa najmodavcem pošto ga ne znam kakav je hoće li mu pasti napamet sutradan me istjerati iz stana jer onda nemam kuda, želim se osigurati kvalitetno sastavljenim ugovorom.

1. Rekli su mi većina da se ne mora ići kod javnog bilježnika ovjeriti sastavljeni ugovor jer je važeći i bez ovjere, te su potrebni samo naši potpisi i u dva primjerka, za mene i za njega, da li je to istina ili sam krivo informiran?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon o obveznim odnosima propisuje da ugovor može biti sklopljen u bilo kojem obliku ako zakonom nije propisano drugačije. ZOO kao i Zakon o najmu stanova propisuju da mora biti u pisanom obliku. Niti jedan drugi zakon ne propisuje obvezu ovjere, kao npr. što Zakon o zemljišnim knjigama propisuje da na ugovoru o kupoprodaji mora biti ovjeren potpis onoga čije se pravo prenosi kupoprodajom na drugog da bi se to moglo provesti u ZK iako ZOO propisuje isto tako samo pisani oblik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija