Jump to content

Isplata bivsem muzu dijela kredita


Klaresa

Preporučene objave

Postovani, zaprimila sam predstavku odvjetnice bivseg supruga u kojoj navodi ako u određenom roku ne isplatim bivsem suprugu 65.000,00 kn zatraziti će isto tuzbom. Za vrijeme braka podigao je kredit za adaptaciju dijela kuće, nakon tog kredita dizano je vise manjih kredita za pokrivanje dugova, a tu je i njegov dozvoljeni minus od 30 000kn u kojem je bio prihe nasega upoznavanja, te rate krefita kpje je otplatio nakon njegovog odlaska iz bracne zajednice...od mene se potrszuje od svega pola iznosa jer sam kako pise zajedno sa njim taj novac koristila u braku. Ja sam za vrijeme braka dizala kredite i davala mu svoje plaće za dugove i troskove zivota. Zaposlena sam, imamo dijete... Moze li on mene traziti takvu isplstu? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko sam shvatio iz pitanja u drugoj temi, podignutim kreditom je izvršio adaptaciju svoje naslijeđene kuće, primjenom odrednice ObZ osobne imovine, po tome Vi nebi imali ništa sa tim kreditom...

I drugo navedeno, poglavito minus na njegovom računa, mišljenja sam, niste mu dužni nadoknađivati, jer ako ste Vi i koristili sredstva iz kredita za vrijeme trajanja bračne zajednice, Vi ste na drugi način privređivali i pridonosili u bračnu zajednicu (brigom o kućanstvu, brigom o djetetu, spremanjem, čišćenjem, pranjem i ostalim radnjama)..

Vi bi bili dužni njemu nadoknaditi polovicu kredita koji je utrošen u stečevinu koja bi se stvarno tretirala kao bračna stečevina i temeljem toga, na istoj stekli pravo vlasništva (djelila se na pola).. 

uređeno: od Željac047
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija