Jump to content

Godišnji odmor i naknada za njega


Ive1990

Preporučene objave

Pozdrav, dala sam otkaz u firmi u kojoj radim sve ukupno godinu i 3 mjeseca.  Od 1.12 ugovor na puno radno vrijeme je prebačen na pola radnog vremena. Znaci već 4 mjeseca radim na pola radnog vremena. Dala sam otkaz 5.03.  Zanima me koliko dana imam pravo na godišnji za tečenu godinu ? Radom sam započela prošle godine 13. 01.2018.. Poslodavci mi kažu da mi se godišnji za ovu godinu računa od 13. 01. 2019 jer tad je bila puna godina od mog zapošljenja. Zanima me dali se to tako obračunava, te dali se godišnji umanjuje zbog odnosa na pola radnog vremena?  I još jedno dali se otkazni rok ubraja  (točnije tečeni 3 mj., u kojem odrađujem otkazni rok cijeli mjesec)  u broj dana za koje mogu tražiti godišnji? Oni kažu da mi se racuna samo od 13.01 do 13.02 i tih 15 dana do 5.03. kad sam dala otkaz. Tako da imam pravo 4 dana na godišnji odmor. Hvala   

uređeno: od Ive1990
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za 2019. ostvarujete pravo na razmjeran dio GO-a u trajanju od 2/12 punog GO-a (koliki vam je puni GO sama znate, pa lako izračunate točan broj dana).

Glede tijeka otkaznog roka i GO-a, ističem odredbu čl. 121/5 Zakona o radu -

"Otkazni rok teče za vrijeme godišnjeg odmora, plaćenog dopusta te razdoblja privremene nesposobnost za rad radnika kojeg je poslodavac u otkaznom roku oslobodio obveze rada, osim ako kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu ili ugovorom o radu nije drukčije uređeno."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija