Jump to content
Sign in to follow this  
Šmuca

Ustupanje eventualnog nasljedstva za života roditelja

Preporučene objave

Poštovani, molim za savjet

Odrastao sam sa djedom i bakom (roditelji su živjeli u Njemačkoj). Nakon njihove smrti, sve su nasljedili moj stric i otac. Problem je što sam ja sagradio kuću, na istoj parceli sa ocem (pokraj očeve), platio sve papire i završio postupak legalizacije, ali je ona na kraju pripala ocu, jer su djed i baka u međuvremenu umrli, a on je postao vlasnik zemljišta).

Usprkos povećim nasljeđenim iznosima i nekretninama, izbačen sam (kao sin jedinac) iz donedavno "moje" kuće u kojoj smo žena, sin i ja živjeli 25 godina. Budući da sam sada u pedesetima i moram se hrvati sa brojnim kreditima da bi otplatio stan koji sam uspio kupiti i smjestiti obitelj, zanima me budući da imam sina, dali je moguće da svoje eventualno nasljedstvo, prepustim na sina (dok su mi otac i majka živi), i zauvijek zatvorim ovu za mene bolnu stranicu života. Logično je da čovjek pomaže vlastitu djecu i veseli se njihovom uspjehu, ali sada sam doveden u situaciju da se borim za vlastitu egzistenciju (kredite moram vratiti do 60 godina starosti i imam ih ukupno sa ženinim i šogorovim 5 kom), i nisam u mogućnosti pomoći (novčano) sinu (također jedincu).

Molim za savjet, kako pravno učiniti prepuštanje sveg mojeg eventualnog nasljedsta na sina, prije smrti jednog ili oboje moijih roditelja. Ja sam već okrenuo novu stranicu u životu, a možda za sina još nije kasno.

Hvala unaprijed , Lp.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 1 sat, Šmuca je napisao:

, kako pravno učiniti prepuštanje sveg mojeg eventualnog nasljedsta na sina, prije smrti jednog ili oboje moijih roditelja.

Radi se o nasljedstvu kojemu se nadate,glede čega je u smislu odredaba čl.103 Zakona o nasljeđivanju,ništav svaki pravni posao usmjeren na otuđenje takvog vida nasljedstva.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na odgovoru,

Budući da sam vjerujući najbližoj obitelji na riječ, s najboljim namjerama ostao bez svega za  što sam sa suprugom radio 30 godina, nebih želio biti dio tog ponovljenog igrokaza u budućnosti.

Hvala još jednom.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×