Jump to content

Prijevara osiguravajuceg drustva od strane Upravitelja stambene zgrade


Damaiondie

Preporučene objave

Slucajno otkrivam da je Upravitelj propustio osigurati stambenu zgradu u kojoj sam suvlasnik. Isti mi na dosadasnje pismene upite odgovara sa:"necemo odgovoriti jer to nismo duzni" pa se za policu kod novog osiguravajuceg drustva obracam direktno Drustvu koje me zavlaci, odbija mi dati policu i odgovara da na policu ima pravo samo Upravitelj i predstavnik suvlasnika. Kako ih vise puta trazim da mi napisu prema kojem stavku i clanku zakona ili pravilnika prema njemu je tome tako i govorim da cu se za policu obratiti direktno Agenciji. Nakon par dana dobivam od pravnice Drustva mail da su o mojim upitima obavijestili predstavnika suvlasnika i Upravitelja i ponovo da se njima obratim za policu.

Kako je jednom od suvlasnika isplacena 4-cifrena odsteta iz osiguranja zgrade za stetni dogadaj koji se desio dok zgrada NIJE bila osigurana uopce, a kamo li kod doticnog Drustva, a buduci da su tako bezobrazni i odbijaju mi odgovoriti na direktne upite i bez mog odobrenja obavjestavaju Upravitelja i predstavnika suvlasnika da trazim policu osiguranja, zanima me da li sam prema nekom zakonu duzna Drustvo obavijestiti o tome da su prevareni. Jesu li oni smjeli obavijestiti gore navedene da trazim policu?
Trenutno me zaboli za to Drustvo zbog takvog ponasanja, ali buduci da znam za prijevaru i buduci da zelim da Upravitelj bude prigodno kaznjen zbog iste, zanima me koje su moje zakonske obveze i kome ih prijaviti ako se odlucim za to. Osiguravajuce Drustvo ocito ne zanima to sto su prevareni, ali ne zelim da zgradom i dalje upravlja prevarantski Upravitelj (smjenu Upravitelja suvlasnici ne zele, a pogotovo sto su zahvaljujuci njima dobili novac na koji nisu imali pravo kad zgrada nije ni bila osigurana).

Hvala!

uređeno: od Damaiondie
falila je 1 rijec
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija