Jump to content

Istekla/izgubljena vozačka dozvola za starije od 65 godina


hetta

Preporučene objave

Ako osoba od 65 godina želi produljiti vozačku koja joj sa 65.-im rođendanom (navodno) ističe, a ne može naći staru vozačku (jer se vjerojatno zagubila u radovima na/u kući, a nije korištena dugo jer osoba dugo i nije vozila) - mora li prvo prijaviti nestanak stare vozačke, iako je istekla ili samo ide zatražiti novu? Našla sam na stranicama Ministarstva uprave da ne postoji rok za produljivanje. No, pretpostavljamo da će ju na šalteru pri traženju nove tražiti da predoči staru vozačku. Osim toga, po svim napisima na internetu nije nam na kraju jasno treba li onima od 65 godina na više liječnički ili ne? S tim da osoba nosi i naočale, a nije mi poznao da li je to bilo navedeno u staroj vozačkoj.

Dakle, pitam navedeno jer ako će imati cijeli problem oko te nestale vozačke i hrpu dodatnih troškova ako treba osim 150kn za novu + 15kn biljega platiti i cijeli liječnički i ne znam što. Radi se o umirovljeniku sa crkavicom od mirovine, pa se niti ne isplati onda obnavljati vozačku ako je trošak puno veći od potrebe za vozačkom, ustvari.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija