Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
hetta

Istekla/izgubljena vozačka dozvola za starije od 65 godina

Preporučene objave

Ako osoba od 65 godina želi produljiti vozačku koja joj sa 65.-im rođendanom (navodno) ističe, a ne može naći staru vozačku (jer se vjerojatno zagubila u radovima na/u kući, a nije korištena dugo jer osoba dugo i nije vozila) - mora li prvo prijaviti nestanak stare vozačke, iako je istekla ili samo ide zatražiti novu? Našla sam na stranicama Ministarstva uprave da ne postoji rok za produljivanje. No, pretpostavljamo da će ju na šalteru pri traženju nove tražiti da predoči staru vozačku. Osim toga, po svim napisima na internetu nije nam na kraju jasno treba li onima od 65 godina na više liječnički ili ne? S tim da osoba nosi i naočale, a nije mi poznao da li je to bilo navedeno u staroj vozačkoj.

Dakle, pitam navedeno jer ako će imati cijeli problem oko te nestale vozačke i hrpu dodatnih troškova ako treba osim 150kn za novu + 15kn biljega platiti i cijeli liječnički i ne znam što. Radi se o umirovljeniku sa crkavicom od mirovine, pa se niti ne isplati onda obnavljati vozačku ako je trošak puno veći od potrebe za vozačkom, ustvari.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Neka ide prije rođendana ili nakon? Jer da li će morati prijaviti nestanak i ono preko Narodnih novina i tako to? A što se liječničkog tiče - cijeli ili samo za naočale?

Hvala puno na odgovoru btw.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×