Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

bloodybrilliant

Ovrha na alimentaciju

Preporučene objave

Razvedena sam majka I skrbnik dvoje malodobne djece. Bivsi suprug je duzan placati uzdrzavanje 2000 kuna. Kako nije Imao prihoda, nije ni placao. Ja sam kod Fine pokrenula ovrhu. 

Pocetkom godine je dosao u mirovinu i prvu sam ratu za uzdrzavanje primila u iznosu 1400 kn. To mi je bilo OK bez obzira sto je sud presudio vise. 

Na moje razocarenje, slijedece tri rate su prepolovljene, dakle alimentacija je sada 700 kuna. Kontaktirala sam oca djece. On je provjerio I rekao mi da  firma eos - matrix iz Zagreba takodjer ovrsuje njegovu mirovinu. 

U Fini su mi rekli da ta firma nije kod njih evidentirana te da se obratim u hzmo. Tamo su potvfdili da hzmo ovrsuje mirovinu oca djece u korist firme eos-matrix I da oni nemaju nista s tim sto su djeca u prednosti, jer je moj zahtjev za ovrhu poslano u FINU a ne u hzmo. Gospodja iz hzmo me nije uputila sto mi je dalje ciniti... Da li je privatna tuzba jedino rjesenje?.... I tko ce nam nadoknaditi zadnje tri prepolovljene rate? 

Molim pomoc. Hvala. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ova ovrha na mirovini koju provodi Eos i ovrha na novčanim sredstvima po računima koju provodite Vi su dvije različite ovrhe i u smislu predmeta ovrhe kojega ste odabrali, tako da se između ovih ovrha, ne utvrđuje prednosni red za naplatu. Možete radi brže naplate, povući ovrhu sa Fine i tražiti nastavak naplate na drugom predmetu ovrhe tj. mirovini.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×