Jump to content

Neisplaćeni prekovremeni


messi1984

Preporučene objave

Pozdrav, , radim u državnoj službi  i dio godine radim na terenu i to nerijetko preko 12 sati dnevno. S jedne strane, poslodavac mi ispisuje "evidenciju rada zaposlenika" (šihtericu) po kojoj dobivam plaću i u nju uvijek upisuje 8 sati po danu. Po toj evidenciji mi se isplaćuje plaća. S druge strane mi taj isti poslodavac potpisuje putne naloge na kojima se jasno vidi rad od 12+ sati tog dana. Prekovremene sate nigdje ne prikazuje, niti ih dobivam plaćene, niti dobivam slobodne dane. Doduše, dobivam zakonom propisane dnevnice. Poslodavac tvrdi da nemam pravo na te sate jer primam dnevnicu što mi je čudno jer smatram da jedno s drugim nema veze.

Moje pitanje je na koji način mogu tražiti kopije putnih naloga od poslodavca, da dobijem realnu predodžbu koliko tih prekovremenih sati imam u posljednje 4 godine i eventualno tužbom pokušam te sate ipak dobiti isplaćene!?

Prema zakonu o arhivskom gradivu vezanom za moju ustanovu svi putni nalozi i evidencije rada zaposlenika moraju se čuvati minimalno 5 godina. Hvala

uređeno: od messi1984
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obratite pozornost na ovo mišljenje Ministarstva, ali ako i dalje smatrate da obavljate terenski prekovremeni rad, tada možete ili pokušati u mirnom postupku ranije podnijeti zahtjev prema poslodavcu da Vam dostavi za Vašu evidenciju sve putne naloge, a ako on to odbije, tada procjenom podnijeti tužbu protiv poslodavca u određenom iznosu prekovremenih sati odnosno u određenom novčanom iznosu, a tada tražiti od suda da naloži poslodavcu dostavu putnih naloga na temelju kojih da se provede vještačenje (dok ćete konačni tužbeni zahtjev postaviti tek po nalazu vještaka), pa će poslodavac morati postupiti po nalogu suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ok, hvala. Iako razumijem na što aludira mišljenje ministartva, prema tome bih teoretski ja bio dužan poslodavcu jer ako me poslodavac pošalje da obavim posao iz točke a do točke b koja je udaljena 4 sata vožnje u jednom smijeru i efektivno radim 7 sati te se još četri sata vraćam s puta, a poslodavac mi za taj dan isplati 8 sati, ja sam za 1 sat prevario poslodavca. Nebitno što me 16 sati nije bilo kod kuće a sve u svrhu obavljanja posla po nalogu poslodavca. Apsurdna država.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija