Jump to content
Stel84

Okućnica

Preporučene objave

Pozdrav,

dobio sam uporabnu dozvolu stambene namjene za građevine izgrađene prije 68.god. za malu kućicu od 38 m2. Objekt se nalazi izvan građevinskog podrčja i njezina katastarska čestica veličine je same građevine. Čestica je sa jedne strane omeđena poljoprivrednim a sa tri strane šumom po prostornom planu Grada Labina. Kako sam se ja veselio obnovi te kućice nakon dobivanja uporabne dozvole sve je palu u vodu jer mi je u uredu za prost. plan. rečeno da, kako zgrada nema pripadajuće okućnice tj. građ. čestice, moram spremnik za vodu i septičku jamo izgraditi ispod same kuće, što je naravno apsurdno.

Da li postoji koji način za dobiti neku nužnu okućnicu tj. formirati novu česticu, što bi podrazumijevalo cijepati šumu i poljoprivredno zemljište(isto u vlasništvu obitelji, cca 10 ha) na kojoj bi bila zgrada i svi ostali elementi. Septička, šterna.... 

 

Hvala, Zvjezdan

geoportal.pdf

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, Stel84 je napisao:

Da li postoji koji način za dobiti neku nužnu okućnicu tj. formirati novu česticu,

Kako se zemljište nalazi izvan građevinskog područja, parcelacija je moguća prema Zakonu o poljoprivrednom zemljištu (članak 3.) 

Što se tiče gradnje/obnove potrebno je izvrišiti uvid Prostorni plan odnosno na dio koje se odnosi na gradnju izvan granica građevinskog područja. 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pozdrav, gradnja/obnova je moguća unutar gabarita, postojeće visine. Problem je septička i spremnik vode koje se po prostornom planu moraju smjestiti bilo gdje metar dalje od granice građ parcele. Kako ja nemam građ parcele rekli mi da moram staviti sve to ispod građevine 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×