Jump to content

Naplata troškova postupka


njek1

Preporučene objave

tužitelj je uzgubio, nanio troškove 10000 kn i nestao. imao je oib. ima nekretninu u zg, sud je bio u ri i presuda je donesena da mora platiti troskove. mislim da nije u hr nego bih i ima li šanse da prijatelj naplati potraživanja? sumnajmo da ćemo ikada vidjeti tužitelja, jer smo ga samo jednom vidjeli - na glavnoj raspravi.

tužen je prijatelj, ja mu posudio za odvjetnika. kako da se naplati prijatelj koji nema kune? može li se upisati u teretnicu jedine nekretnine koju ima tužitelj, poslovni prostor?

on bi meni prepustio taj dug sudom dobiven pa me interesira postoji li način da se JA upišem u teret ili da on ikako prebaci potraživanje sa sebe na mene?

 

uređeno: od njek1
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imate ovršnu ispravu s kojom se možete pokušati naplatiti prisilnim putem u ovršnom postupku. Možete je dostaviti Fini na prisilnu naplatu ili pokušati naplatu na nekom drugom predmetu ovrhe npr. pokretnine, jer nije bitno da li je dužnik u RH ili izvan nje. Međutim s obzirom na visinu duga ne možete pokrenuti ovrhu na nekretnini, odnosno ne možete se upisati u teretni list te nekretnine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 2 minuta, njek1 je napisao:

naplata nije bitna ako je u zk upisan dug u teretnicu. koja je granica upisa u nekretninu?

Vi nemate osnovu s kojom bi izvršili upis. Trebali bi pokrenuti ovrhu na nekretnini da bi se temeljem nje izvršila zabilježba u zemljišnim knjigama. Međutim iznos Vaše glavnice nije dovoljan za pokretanje ovršnog postupka na nekretnini, tako da će Vas sud glatko odbiti sa ovakvim zahtjevom. Po čl. 80. b. st. 1. Ovršnog zakona za ovakvu vrstu ovrhe glavnica tražbine mora prelaziti 20.000,00 kn.

Prije 6 minuta, njek1 je napisao:

pišem, jednom u životu je viđena, nema je na području rh, nema ništa osim tog prostora.

Ove činjenice ne utječu na odluku suda da u slučaju pokušaja ovrhe na nekretnini donese rješenje s kojim odbija Vaš zahtjev.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija